Fenomenlerin Kullandığı Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları

Fenomenlerin Kullandığı Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları.

Yayınlanma:
Fenomenlerin Kullandığı Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları

Fenomen olmak ister misiniz? iOS ve Android platformları için yetenekleri ile baş döndüren profesyonel fotoğraf düzenleme uygulamaları bu konuda bir araya getirildi. Listede birbirinden iddialı uygulamalar var, ayrıca altlarındaki indirme linklerine tıklayarak doğrudan cihazınıza yükleyebilirsiniz...

photogene

Photogene 4

Dijital fotoğraflarınızı geliştirmek ve bunu yaparken eğlenmek istediğinizde size Photogene 4 adlı uygulamayı tavsiye ediyoruz. Photogene, fotoğraf düzenleme araçları açısından geniş bir seçki sunuyor. Çeşitli RAW formatlarını destekleyen uygulama, çok büyük dosyalar üzerinde çalışma imkânı da sunmaktadır.

Photogene; Twitter, Picasa, Facebook gibi sosyal ortamların yanı sıra e-mail ile fotoğrafları dilediğiniz kişilere gönderebilmenize imkân tanırken uygulama sayesinde birkaç fotoğrafı aynı anda gönderebilirsiniz.

Uygulamanın diğer öne çıkan özellikleri ise şöyle: fotoğrafları kırpma, kesme, keskinleştirme, noise(gürültü) azaltma, fotoğraflarda renk ayarlamaları yapabilme, az pozlamalı fotoğrafları düzeltme, kırmızı göz düzetme, filtre etkileri yaratma, istenmeyen lekeleri ortadan kaldırma, fotoğraflara metin kutuları, baloncuklar ekleyebilme, çerçeveler ekleme, geo tagging ekleme özelliği ile konum belirtme, fotoğrafları yeniden boyutlandırma…

snapseed

SnapSeed

Üst düzey özelliklerle donatılmış onlarca fotoğraf işleme/editleme/düzenleme uygulaması bulmak mümkün. Bunlar arasında ciddi anlamda çok yetenekli uygulamalar mevcut olsa da, tüm bu uygulamaların yeteneklerine aynı anda sahip olabilen çok az uygulama bulunuyor. Bu uygulamalardan biri de Snapseed! Snapseed'in yeteneklerine gelmeden önce, iOS ve Android ile olan mükemmel uyumundan söz edelim.

Snapseed sistemi daha az yoruyor ve böylece uzun süre fotoğraf işleseniz dahi diğer fotoğraf işleme uygulamalarına kıyasla daha az pil harcıyor. Snapseed'in içerisinde yer alan katmanlar (layer), kullanımıyla kullanıcılarını mest ediyor. Snapseed'te layer kullanmak, özellikle tasarımcılar için çocuk oyuncağı! Snapseed ile fotoğraflarınızı kırpabilir, düzenleyebilir, temel ve ileri düzey renk ve efekt işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Odaklama noktası ayarlama, organik çerçeve ekleme, vintage efektler verme, fotoğrafı keskinleştirme/bulanıklaştırma gibi işlemler, Snapseed'te emrinize amade. Twitter, Facebook, Instagram, Flickr ve YouTube entegrasyonları bulunan uygulama, bu sayede işlediğiniz fotoğrafları anında internette paylaşmanıza olanak sağlıyor. Bu arada 1,5 milyon takipçiyle Türk Instagram fenomeni Sezgin Yılmaz da (@sezyilmaz) SnapSeed kullanıcılarından.

CameraBag2

Fotoğraflarınız için çok hızlı bir şekilde filtre efektleri oluşturan uygulamada işleme teknikleri son derece basit. Fotoğraflarınızı saatlerce PC ya da Mac başında işlemek yerine mobil aygıtınızda CameraBag‘i kullanarak anında yazdırmaya hazır fotoğraflar durumuna getirebiliyorsunuz. New York Times’a da konu olan uygulamanın sonsuz hazır varyasyona sahip olduğunu ve düzenledikten sonra fotoğraflarınızı gururla yakınlarınıza gösterebileceğinizi rahatlıkla söyleyebiliriz.

Yapıtlarınızı profesyonel iş akışınızda dahi kullanabilirsiniz. Daha önceden kullandığınız filtreleri, favoriler bölümüne kaydedip sonraki fotoğraf çalışmalarınızda çok daha kolay bir şekilde filtreye erişebiliyorsunuz. Son derece yararlı bir kısayol. Uygulama sayesinde ayrıca en-boy oranları üzerinde değişiklik yapılabiliyor ve kenarlıklar ekleyip fotoğraflarınızı daha da şık hale getirebiliyorsunuz. Kaydettiğiniz fotoğrafları, e-mail yoluyla dilediğiniz kişilere gönderebilir ya da sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz.

process app

Process

Herhangi bir fotoğraf düzenleme uygulamasını kullanıyorsanız alışık olduğunuz birçok şeyi görebilirsiniz. Araçlar, sekmeler ve diğer form faktörlerin çoğu birbirine benziyordur. Ancak Process’te sıradışı şeyler söz konusu. Tüm standart ayarlamaları size fazla uğraştırmadan ön ayarlar Process’in en gözde yanı. Sadece birkaç saniye içinde bulanıklık, parlaklık, kontrast, eğriler ve bunun gibi ayarlamaların çok iyi şekilde gerçekleştirilmesine tanıklık edeceğiniz uygulamanın manuel ayar opsiyonuna geldi şimdi sıra.

Manuel kısımda tüm düzenlemelere ek olarak fotoğraflarınıza birbirinden sıradışı efektler ve filtreler de uygulayabiliyorsunuz. Basit bir uygulama, çimdikleyerek düzenelemeler yapabilmeniz çok hoş. Ancak düzenleme için minik fırçalara sahip değil, bu küçük bir handikap. Sonuç olarak tatil anılarınız üzerinde kolaylıkla düzenlemeler yapabileceğiniz kolay kullanımlı bir uygulama. Dünyanın en iyilerinden…

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.