Ve Herkesin Bilgisayara Dönüşmesi #deneysel

Geleceği şekillendirecek temel aktör internet, her insanlığın bu noktada bir bilgisayara dönüşmemesi için geriye pek bir şey kalmıyor gibi...

Yayınlanma:
Ve Herkesin Bilgisayara Dönüşmesi #deneysel

Sanal gerçeklik aygıtları, sosyal medya, akıllı telefonlar, mobil uygulama çılgınlıkları, güne alarmla başladıktan hemen sonra bildirim kontrolü refleksi, insanoğlunu tetikleyen sayısız teknolojik oyuncak, araç-gereç ve neticesinde sunulan yeni nesil dijital insan kavramı. İnsanlığı tehdit olarak algılatan sayısız başka ileti ve ürün olsun da satarız, ne olursa olsun anlayışı içindeki Çin derken günümüzde her şey insanın yeni bir bilgisayar modeli halini almayışı şeklinde evriliyor.

Bir klavye ya da monitör olmaya doğru tam gaz ilerleyen insanoğlu, geleceğin çok daha kötü olacağına dair sinyalleri de hafif hafif sinyallerle alıyor. Bir bilgisayar olarak sinyal de alabiliyor… Ve günümüzün bu gerçekliği karşısında gelinen noktanın sebep-sonuç ilişkilerinden bağımsız bir gelişim eğrisine sahip olduğuna da şüphe yok. Her şey kısa süre önce başladı…

Bilgisayarların hayatımıza girmeye başlaması için çok köklü bir anı refresh’ine gerek yok, sadece 10-15 sene önce startı verildi ve hızla evrildi her şey. İnternetin bu denli kapsayıcı oluşunun günümüz şartlarındaki sonuçları biyonik, daha az gerçek, duygu ve düşünceleri son derece etki altında bireylerin genel kitleleri meydana getirmesi şeklinde. Bu durumun sonraki safhası ise çok daha enteresan…

İnsanlığın etrafını çevreyelen her şeyin kısa süre içinde internete bağlı olması, çiplerle donatılmış bir hayat öngörülüyor. Bunun ilk emareleri ve işaretlerine tanıklık edildiği de ortada. Nesnelerin internet olarak algılara hızla yerleşmiş, ancak hakkında çok fazla şey bilinmeyen kavramın gelişim süreci devam ediyor, sonraki aşamanın çok daha derinlemesine ‘teknoloji’ içereceğini ise şimdiden belirtmemiz gerekiyor.

Teknoloji daha çok sinyal ve çiple insanlığın etrafını sararken günümüze dair bazı göstergelere de göz atılmasında fayda var; İnternet bağlatısı olan tahmini kişi sayısı: 4 milyar 500 milyon 2020 beklentisi: 5 milyar Facebook hesabı olan kişi sayısı: 2 milyar Instagram hesabı olan kişi sayısı: 500 milyon (2017 beklentisi 1 milyar) Özetle geleceği şekillendirecek temel aktör internet, her insanlığın bu noktada bir bilgisayara dönüşmemesi için geriye pek bir şey kalmıyor gibi...

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.