Asus Zenfone 3 ZE552KL İncelemesi

Asus Zenfone 3 ZE552KL inceleme makalemizde popüler akıllı telefonun tüm teknik detayları, tasarımı ve öne çıkan özellikleri mercek altında...

Yayınlanma:
Asus Zenfone 3 ZE552KL İncelemesi

Ekran boyutunun akıllı telefon tercihi sırasındaki önemi yadsınamaz. Önceki yıllarda 3-4 inç aralığındaki akıllı telefonların yoğun ilgi gördüğüne tanıklık edildi. Geçtiğimiz yıllarda ise 5 inç ve üzeri ekranlara yönelim gelişti, günümüzde ise 5.5 inç yeni trend durumunda. Test merkezimizin konuğu olan Asus Zenfone 3 ZE552KL de tam olarak 5.5 inç skalasında bulunan bir akıllı telefon. Yakından bakıyoruz…

asus-zenfone-3-ze552kl-oyun-teknolojituru

Asus Zenfone 3 ZE552KL Tasarımı

Asus Zenfone 3 ZE552KL tasarım açısından son derece şık. Metalik yüzeye sahip arka kısmı ve genel hatlarıyla çerçevesi ile ekranı gayet başarılı bir dizayna sahip. Köşeleri kavisli bir akıllı telefonla karşı karşıyasınız. Bununla birlikte uzunluğu ve genişliği, 5.5 inç ekranlı modellere göre yaklaşık 0.7-1 cm daha kalın. Yani elde tutuluşu ve tek elle kullanım bir nebze konforsuz. Kalınlığı ise 7.7 mm ve bu değer gayet iyi.

asus-zenfone-3-ze552kl-tasarim-teknolojituru

Arkasında Asus logosu, kamera ve flaş; önde kamera, hoparlör açıklığı mevcut. Yanlarda güç ve ses kontrolleri bulunuyor. Klasik bir akıllı telefon tuş dizilimi söz konusu.

asus-zenfone-3-ze552kl-teknik-ozellikler-teknolojituru

Teknik özelliklerine dair yorumlar

Asus Zenfone 3 ZE552KL teknik özellikleri ve fiyat/performans anlamında değerlendirildiğnde orta segmentte konumlandırılabilir. Snapdragon 625 çipseti ile geliyor ve donanım yapısı 2.0 GHz hızında performans sunuyor. Adreno 506 grafik işlemcisi, 3 GB RAM’li modelde 32 GB ve 4 GB RAM’li modelde 64 GB dahili depolama alanı olmak üzere iki ayrı seçenekten biri tercih edilebiliyor.

İncelediğimiz model 3 GB RAM/32 GB depolama alanına sahip olandı. Uygulama geçişleri süratli, çoklu işlemler hızlı. Genel itibarıyla performansıyla sınıfı geçen bir seçenek maiyetinde Asus Zenfone 3 ZE552KL. Ayrıca 256 GB’a kadar microSD takılabilmesi de önemli bir artı puan. Cihazın pil kapasitesi 3000 mAh ve 1 günü kesinlikle tamamlayan şarj dayanıklılığı ideal.

asus-zenfone-3-ze552kl-kamera-teknolojituru

Kameralar harikulade!

16 MP arka kamerası hareketli çekimler ve loş ortamlarda çok iyi sonuçlar sergiledi. 2160p yani 4K video kaydına imkan tanıması da önemli bir artısı. Önde 8 MP kamerayla güzel selfie’ler çekebilir, Full HD video kayıt özelliğiyle de YouTube veya Facebook’a çok net içerikler yükleyebilirsiniz. Genel itibarıyla yetenekli bir model.

Performans anlamında iddialı, ancak bir miktar büyük. Ayrıca fiyatının da biraz daha artırılabilen bütçeyle daha iyi modeller alınabilmesi gibi bir durumu açığa çıkardığını belirtmemiz lazım, bu önemli dezavantajları arasında. En nihayetinde ise şık ve modern bir Android'li akıllı telefon. Tercih sizin...

Artılar: Ekran Ön ve arka kamera Donanım

Eksiler: Biraz geniş NOT: Görseller Asus.com.tr'den alınmıştır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.