Apple Uygulama Geliştiricilere 70 Milyar Dolar Ödedi!

Önümüzdeki hafta geliştirici konferansı düzenleyecek olan Apple, etkinlik öncesi bugüne kadar geliştiricilere $70 milyar ödediğini açıkladı.

Yayınlanma:
Apple Uygulama Geliştiricilere 70 Milyar Dolar Ödedi!

Önümüzdeki hafta yapılacak olan geliştirici konferansı öncesi Apple, App Store geliştiricilerine bugüne kadar $70 milyarın üzerinde ödeme yapıldığını açıkladı. Şirket son 12 ayda App Store’dan yapılan indirmelerin de %70 oranında arttığını söylüyor. iOS 2 ile birlikte 2008 yılında hayatımıza giren App Store milyonlarca insanın hayatını değiştirdi. 3. Parti uygulamaları indirip akıllı telefonumuzu daha meziyetli hale getirebilmeye olanak sağlayan bu uygulama marketi, geliştiricilerin de ciddi bir gelir kapısı haline gelmesiyle büyüdükçe büyüdü.

Son yapılan açıklamaya göre de bugüne kadar geliştiricilere yapılan ödeme $70 milyar civarında. Bu da App Store gelirlerinde 70/30 sistemini kullanan Apple’ın bu miktarın $30 milyarını cebe indirdiği anlamına geliyor.

Konuyla ilgili Apple Başkan Yardımcısı Phil Schiller’in açıklaması ise şöyle: “Dünyanın her yerinde uygulamalar seviliyor ve bizim müşterilerimiz bunları rekor sayılarda indiriyorlar. Geliştiriciler tarafından kazanılan 70 milyar dolar inanılmaz bir olay. Geliştiricilerimizin yarattığı harika uygulamalara bayılıyoruz ve onları WWDC’de tekrar görmek için sabırsızlanıyoruz.” Apple geçtiğimiz 12 aydaki App Store büyümesinde Pokemon GO’nun da büyük etkisi olduğunun altını çiziyor.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre oyun ve eğlence kategorisi en fazla gelir getiren kategori olmuş. Özellikle oyun içi satın alımları bulunan uygulamaların ve abonelik sistemine sahip Netflix, Spotify gibi uygulamaların bunda payı büyük.

Fotoğraf ve video kategorisi ise App Store’da %90 büyümeyle en çok gelişme gösteren kategori olmuş. Lifestyle, Sağlık ve Fitness uygulamaları da %70 oranında büyüyerek dikkat çekiyor. Apple geliştiricilere yeni platformlar sunmaya devam ediyor. Apple Watch, Apple TV gibilerinin yanında artık sadece iMessage için bile uygulama geliştirilebiliyor. Önümüzdeki günlerde geliştiriciler için WWDC 17’yi düzenleyecek olan şirket başta iOS 11 olmak üzere yeni işletim sistemlerini tanıtacak.

Yazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.