Apple Kan Şekeri Ölçümüne Odaklanıyor

CNBC’de yer alan habere göre Apple CEO'su Tim Cook, şeker ölçümü ile ilgili bir cihaz test ediyor ve önemli nokta, bunun bir Apple ürünü olma olasılığı...

Yayınlanma:
Apple Kan Şekeri Ölçümüne Odaklanıyor

Teknoloji devi Apple’ın sonraki odak noktalarından biri de kan şekeri. Şirketin CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz Şubat ayında kan şekerinin kontrolünün önemine dair açıklamaları ve bununla ilgili bir cihaz kullandığını açıkladıktan sonra bu kez de doğrudan kan şekeri ölçümü yapabilen cihazla görüldü. CNBC’de yer alan habere göre Cook, söz konusu cihazı test ediyor ve asıl önemli nokta, bu cihazın bir Apple ürünü olma olasılığı.

Evet, Apple, yakın zamanda sadece kan şekerine odaklanmış bir teknoloji ürünü ile tüketicilerin karşısına çıkabilir. ABD’de 30 milyona yakın şeker hastası (diyabetes mellitus) bulunduğu kaydediliyor. Son derece büyük bir pazar olduğuna şüphe yok. Ülkedeki Apple marka ürünlere duyulan güven de baz alındığında bu yönde bir donanımın sunulması sürpriz olmayacak. Apple’ın şeker ölçümü konusuna ilgisi, Cook’un son dönem açıklamalarında sıklıkla görülüyor.

Glasgow Üniversitesi’nde konuşan Apple CEO’su, şeker ölçümüyle ilgili bir cihaz kullandığını yinelemişti. Elbette bir kan şekeri ölçüm aletini kastetmedi, ‘giyilebilir bir cihaz’ olduğunu vurguladı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.