2017 İlk Üç Ayında En Çok Tablet Satan 3 Marka

2017 yılının ilk döneminde kaç milyon tablet bilgisayar satıldı? İlk üç sırada hangi markalar var? İşte merak edilen sorulara ayrıntılı yanıtlar...

Yayınlanma:
2017 İlk Üç Ayında En Çok Tablet Satan 3 Marka

Tanınmış pazar araştırmaları şirketlerinden IDC, 2017 yılı ilk çeyreği (ilk üç ayı) için tablet sevkiyatlarına dair rakamları kamuoyuyla paylaştı. Buna göre en çok sevkiyat gerçekleştiren markalar ve adetleri belirlenmiş oldu.

Buna göre 2017 ilk 3 ayında gerçekleştirdiği 8,9 milyon adetlik sevkiyatla Apple ilk sırada yer alıyor. iPad'ler ilgi görmeye devam ediyor, toplam pazar ayı rakamı ise yüzde 24,6. Apple'ın bundan birkaç sene önce pazar payı yüzde 50'nin üzerindeydi, geçtiğimiz yıl da yüzde 25,9 şeklindeydi. Düşüş yaşandığı bir gerçek, ama Apple zirvedeki yerini de koruyor.

İkinci sırada Samsung yer alıyor; toplam sevkiyat adedi 16,5 milyon olan şirketin pazar payı ise yüzde 6. İlginç bir şekilde Samsung'un da pazar payında ciddi gerileme olduğu görülüyor. Elbette bunun nedeni diğer teknoloji markalarının da adından söz ettirmesi.

Ve üçüncü sırada Huawei var. Çinli teknoloji markası, akıllı telefon pazarında olduğu gibi tablet pazarında da Samsung ve Apple'ın izinde. Ancak gerek sevkiyat, gerekse pazar payı anlamında bir hayli gerilerden geldiğini belirtelim; 2,7 milyon adetlik sevkiyat ve yüzde 7,4 pazar payına sahip.

İlginizi Çekebilir; 2016'da kaç milyon iPad satıldı?

Bu üç markanın dışında kalan diğer şirketlerin (aralarında Türk üreticiler Casper, Vestel, vb de var) toplam pazar payı yüzde 18,7 seviyesinde.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.