Papa Francis, Teknoloji Şirketlerine 'Daha İyi Şeyler Yapın' Dedi!

Tarihte ilk kez bir Papa, uluslararası bir konferansta konuşmacı olarak yer aldı. Papa Francis, TED konuşması gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Papa Francis, Teknoloji Şirketlerine 'Daha İyi Şeyler Yapın' Dedi!

TED Konuşmaları tüm dünyada ilgi gören, dikkat çekici etkinliklerdendir. Tanınmış kişilerin bilim, teknoloji, kültür gibi konularda fikirlerini paylaştığı bu etkinliklerden birine sürpriz bir ismin uzaktan da olsa konuşmacı olarak katıldığı açıklandı: Papa Francis (Franciscus).

Telekominikasyon hizmetleri ile ilgili olarak Kanada-Vancouver’de düzenlenen TED Konferansı sırasında programa önceden kaydedilmiş bir konuşma ile dahil olan Papa, böylelikle bir ilke de imza atmış oldu.

İlk kez uluslararası bir konferansta bir Papa, konuşmacı olarak yer aldı. Herkesin varlığının diğer insanlarla derin bağlara sahip olduğunu ifade eden Papa, ‘Hayat sadece zaman değil, etkileşimlerle de ilgilidir’ dedi. Dünyada bilimsel ve teknolojik gelişmeler yaşanırken sahip olduğumuz insani bağlantıları da unutmamak gerekir diyen Papa, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilimsel ve teknolojik inovasyonun gelişimi, eşitlik ve sosyal entegrasyonla sonuçlanırsa bu harika olur. Uzak gezegenleri keşfederken etrafımızdaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarını da keşfetmek gerekir.

Ürünlerini insanların önüne seren şirket ve kuruluşlara uyarılarda bulunan Papa’nın konuşması ile ilgili olarak TED’in uluslararası küratörü Bruno Giussani, konuşmayı organize etmenin büyük bir girişim olduğunu, çok sayıda görüşme gerçekleştirildiğini belirtti. Papa Francis’in Vatikan’daki evinde kaydedilen konuşma, 40 çevirmenden oluşan bir grup tarafından düzenlenerek tercüme edildi. Şu anda 20 farklı dilde altyazılı olarak hazırlanmış olduğu belirtiliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.