Sony, Son 19 Yılın Gelir Rekorunu Kırabilir

Sony, son yıllarda yükselen gelir grafiğinin kuşkusuz PlayStation serisine ve oyunlara borçlu. Yeni mali raporunda da bu ivmenin etkileri görülebilir.

Yayınlanma:
Sony, Son 19 Yılın Gelir Rekorunu Kırabilir

Japon teknoloji şirketi Sony’nin son 1 yılın finansal sonuçlarını açıklayacağı 28 Nisan 2017 tarihine kısa bir süre kala piyasa uzmanları (JP Morgan Chase & Co, vb) tarafından açıklanan gelir beklentileri son derece yüksek. Şirketin özellikle PlayStation ve dolayısıyla oyun tarafında gördüğü yoğun ilgiyle paralel şekilde gelir açıklamasına kesin gözüyle bakılırken 1998 yılından bu güne kadar elde edilmiş en yüksek gelirin de açıklanabileceği kaydediliyor. Sony, 3 ay önce açıkladığı gelirlerle, kendi tahminlerini bile geride bırakmıştı.

Beklentiler 2 milyar doların üzerinde

Net kazancın önceki tahminlerin iki katına yakın olabileceği belirtiliyor. Beklenen raka ise 73 milyar yen seviyesinde. Sony’nin karını 2 milyar doların üzerinde açıklama olasılığı yükse, bu seviyede gelir elde edilen üst üste ikinci senenin içinde olunduğu anlamına geliyor.

Japonya merkezli şirketin yeni mali yılına (2018) ilişkin göstergeleri de son derece olumlu. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.