Samsung Galaxy A5 (2017) İncelemesi

Samsung Galaxy A5 2017 inceleme makalesinde son dönemin öne çıkan akıllı telefonuna artıları, eksileri ve kapsamlı analiziyle mercek tutuyoruz...

Yayınlanma:
Samsung Galaxy A5 (2017) İncelemesi

Samsung Galaxy A5 (2017), herhangi bir karşılaştırma tablosundaki hemen hemen tüm kutucuklara tik atabildiğimiz özellikleri sunan bir telefon olunca, uygun fiyatıyla insana şunu sorgulatıyor: Neden herkes "amiral gemisi" tabir edilen telefonları almak ve daha fazla para ödemek zorunda ki? İşte bu sorunun cevabını bulmak için Samsung Galaxy A5 2017 İnceleme yazısını yazdık.

Daha önce bu vaadi çok duymuştuk; ama Güney Koreli telefon üreticisi Samsung; bana kalırsa ilk defa "üst kalite" amiral gemisi telefon modellerinin temel yapı taşlarını, "orta menzilli" diyebileceğimiz bir ürün sınıfına getirmeyi başardı. E bu durum da Samsung Galaxy A5'i "amiral gemisi" modellerden sayılmadığı halde üreticisi tarafından ısrarla önerilen belki de ilk telefon modeli yapıyor.Genel yapısının "kalite" algısını zedeleyecek hafif kusurları yok değil; fakat orta sınıf için Samsung Galaxy A5 gerçekten harika bir telefon olabilir.

galaxy-a5-2017-on-kisim

SU VE TOZ GEÇİRMEYEN AKILLI TELEFON: Samsung Galaxy A5 (2017)

Samsung Galaxy A5’in ilk bakışta öne çarpan ilk özellikleri “stil sahibi” ve “zarif” sayılabilecek dış görünümü. Kendisi sınıfındaki diğer telefonlarda göze çarpan “bulk” tasarım özellikleri Samsung Galaxy A5’te yok. “Su-geçimezlik” iddiası da Samsung Galaxy A5’in parlak ve canlı renkler sunan ekranıyla beraber göze çarpan diğer özelliklerinden biri…

Tabii hangi koşullarda su geçirmediğini ve sudaki basınca / ısıya ne kadar dayanıklı olduğunu birebir test etmedim; ama günlük kullanım için “su-geçirmez” ibaresini kullanmalarına fırsat verecek kadar dayanıklı olduğunu, edindiği IP68 sertifikasına dayanarak aşağı-yukarı tahmin edebiliyorum. Eğer bu konuda daha net bir açıklama istiyorsanız size şöyle söyleyeyim: IP sertifikası küresel olarak tanınan ve endüstriyel tasarım / üretim standartı olarak kullanılan bir sertifika.

Samsung Galaxy A5’in sahip olduğu IP68 sertifikasındaki 6 ve 8 rakamları ise şunu ifade ediyor: İlk hanede yer alan 6 rakamı: Toz Korumalı. Toz girişi tamamen engellenmemiştir, ancak ekipmanın tatminkar çalışmasına müdahale edecek kadar miktarda toz girmemesi için temasa karşı koruma sağlar. İkinci hanede yer alan 8 rakamı: 1 metre ötesindeki derinlikte (suya) daldırma. Ekipman, imalatçı tarafından belirlenecek koşullar altında suya sürekli daldırma için uygundur.

Normalde, bu ekipmanın hava geçirmez şekilde kapatılmış olduğu anlamına gelir ancak; belirli ekipman türlerinde (örneğin bir cep telefonu), suya ancak ancak zararlı etkiler yaratmayacak şekilde girebileceği anlamını da taşıyabilir. Yani kısaca Samsung Galaxy A5 için, cihazın içinin tamamen toz dolmasına ve uzun süreli dalışlarda belirli bir basınç seviyesine kadar korunaklıdır diyebiliriz.

GENEL ÖZELLİKLER

Bütünleşik gövde tasarımı, Snapdragon 615 işlemci, 16-megapixel, f/1.9 arka kamera ve yine 16-megapixel, f/1.9 ön kamera donanımı ile gelen Samsung Galaxy A5’in en büyük eksisi şimdilik Android Nougat’ın yerleşik olarak tüm ülkelerde resmi olarak desteklenmemesi ve Samsung’un eski, kaba ve kullanışsız “fabrika çıkışlı” yazılımları. 32GB’lık hafıza kapasitesine MicroSD kart ile “genişletilebilme” imkanı sunan Samsung Galaxy A5’e USB-C arayüz standartı üzerinen bağlanabiliyorsunuz.

KAMERA VE FOTOĞRAF KALİTESİ

Eğer “benim için önemli olan tasarımı, ekranı ya da suya / toza karşı dayanıklı olup olmaması değil, nasıl fotoğraf çektiğinden haber ver!” diyenlerdenseniz, onun için de iyi bir haberim var. Orta sınıfta yer alan telefonların ezici bir çoğunluğu, vasat yazılımlar ve düşük görüntü işleme kapasiteleri yüzünden genellikle donanımlarının hakkını veremez ve hayal kırıklığı yaratırlar. Neyse ki Galaxy A5 genel olarak bu tuzaklardan kurtuluyor.

16 megapiksel özellikli arka kamera güvenilir ve iyi renk doğruluğu sağlayarak karışık modlarla uğraşmak zorunda kalmadan ayrıntılı çekimler yapabiliyor. Odaklaması da hızlı ve doğru olduğu için, cep telefonuyla çekim işlemini sancısız hale getiriyor. SON SÖZ Samsung Galaxy A5 2017 inceleme yazısındaki son sözü söylemek gerekirse; orta sınıf için hali hazırda etkileyici özellikler barındıran A serisi, Samsung'un 2017 revizyonuyla "amiral gemisi" ruhuna kavuştu. Su-geçirmezlik, USB Type-C standartı, klas tasarım, etkileyici bir ekran ve yüksek verimli CPU bir araya getirildiğinde, piyasadaki diğer orta sınıf telefonlara, hatta yüksek bütçeli amiral gemilerinden bazılarına uygun bir alternatif sunan, ciddi olarak iyi tasarlanmış bir telefon...

Dolayısıyla bir akıllı telefondan mucizeler yaratmasını beklemeyen insanların büyük çoğunluğu için bu mükemmel bir telefon olabilir.

ARTILAR: Şık ve zarif tasarım Güçlü ve doğru renk gösterimiyle parlak ekran. Su ve Toz Geçirmezlik Sertifikası IP68 USB Type-C Standartı.

EKSİLER: Henüz Android’in son sürümü tüm ülkelerde resmi olarak desteklenmiyor. Samsung’un hantal ve eski stok yazılımı.

Yazar: Emel Bilge Çınar

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.