Powerline Adaptörler Hakkında Her Şey

Neden powerline adaptör, hangi ihtiyaçlar için kullanılır, türleri nelerdir, neden tercih edilmeli ve hangi Powerline adaptör sizin için en doğrusu? İşte yanıtlar…

Yayınlanma:
Powerline Adaptörler Hakkında Her Şey

Powerline adaptörler, İnternet bağlantınızı, evinizde var olan elektrik tesisatı yoluyla evinizin her odasına kadar genişleten cihazlardır. Cihazların çalışma prensibi WiFi, Ethernet ya da her ikisinin de tercihe bağlı olarak kullanımı şeklindedir. Detaylarına yakından bakacağız…

Bazı powerline adaptörler, sadece Ethernet girişine sahiptirler, kullanımları şöyledir; Adaptöre benzeyen cihaz, modemin yanında bulunan prize takılır, Ethernet kablosu (genellikle kutu içeriklerinde bulunur) ile modeme bağlantı sağlanır. Ardından evin içinde menzil içerisinde bulunan bir prize takılan ikinci cihazla yeni bir ‘Ethernet ile bağlantı sağlanılabilen alan’ oluşturulur. Burada Apple TV, konsol ya da notebook’unuzu Ethernet kablosu vasıtasıyla powerline adaptörüne takarak internet bağlantısı elde edebilirsiniz.

Aynı şekilde WiFi üzerinden de bağlantı dağıtılabilmekte, yeni WiFi noktaları oluşturulabilmekte. Bu sayede Wi-Fi hotspot oluşturarak diğer odalarda da daha iyi kablosuz internet kullanımı sağlanabilmektedir. Son dönemde sunulan ilgili cihazların büyük kısmı bu özelliği desteklemekte, bununla birlikte yapılarında Ethernet portu da bulunmakta, bu sayede dileyen kullanıcı WiFi’la bağlanırken, isteyenler de Ethernet kablosu kullanarak bağlantı elde edebilmektedir.

Powerline Adaptörlerine ihtiyacım var mı?

Ev veya ofisinizde geniş bant modeminiz var, ancak diğer odalardaki cihazlarınız için internet bağlantı hızı, stabilitesi yeterli değil; işte bu noktada Powerline adaptör, uygun maliyetli bir çözüm olarak değerlendirilebilir.

Tak, çalıştır…

Powerline adapörler, elektrik hattı üzerinden sunduğu fonksiyon ile WiFi sinyallerinin kapsama alanına bağlı olarak iletildiği bilindik sistemden çok daha efektif çözümlerdir. Bu cihazları kullanarak çok daha hızlı bir ev/iş yeri ağı oluşturulabilir. Üstelik kurulumları da çok basittir. Tak ve çalıştır ürünlerdir; kutudan çıkarıldıktan sonrasında ortalama 4-5 dakika içinde hazırlayıp kullanmaya başlayabilirsiniz.

200Mbps - 2000Mbps

En ucuz Powerline adaptörler 200Mbps, orta performans 500-600Mbps, en hızlı olanlar ise 1200Mbps şeklindedir. TP-Link’in 2.000Mbps'lik ürünü ise kendi alanında ilktir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.