Evinizi Akıllandırmaya Nereden Başlamalı?

Akıllı telefon, akıllı saatler derken nesnelerin interneti dediğimiz teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte hayatımıza bir de "akıllı ev" terimi girdi.

Yayınlanma:
Evinizi Akıllandırmaya Nereden Başlamalı?

10 sene önce hayal dahi etmekte zorlandığımız şeyler bugün elimizin altında. Akıllı telefon, akıllı saatler derken son zamanlarda nesnelerin interneti dediğimiz teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte hayatımıza bir de "akıllı ev" terimi girdi. Peki evlere akıllı sıfatını yakıştırabilmemiz için hangi ürünlere sahip olmamız gerekiyor? Bu yazımızda akıllı evlere giriş yapacağız.

Işıklandırma

Akıllı ev deyince akla gelen ilk unsurlandan biri ışıklandırma oluyor. Gerek enerji tasarrufu gerekse ortam için mükemmel ışığı sağlama konusunda piyasada karşımıza birçok akıllı ışıklandırma çözümü çıkıyor. Bunlardan biri de TP-Link'in LB100 Kablosuz Akıllı Ampülleri. Android ve iOS uyumlu olan bu ampüller herhangi bir ekstra donanım gerektirmeden akıllı telefonunuz üzerinden kontrol edilebiliyor. Uygulama mağazasından ücretsiz olarak indirebileceğiniz Kasa uygulamasıyla birlikte ampüllerinizin kurulumunu yapabiliyor ve çeşitli ayarlara kolayca ulaşabiliyorsunuz.

İstediğiniz yerden kontrol edebileceğiniz LB 100 akıllı ampüller sayesinde evinizin ambiyansını ayarlayabilir, ışıkları açık unutup unutmadığınızı kontrol edebilir ya da eve gireceğiniz anı zamanlayıp ışıkların otomatik açılmasını sağlayabilirsiniz.

Farklı parlaklık seçeneklerine sahip TP Link LB100 enerji tasarrufu konusunda da size yardımcı oluyor. İstediğiniz mekanda istediğiniz ışık şiddetini istediğiniz gibi ayarlayabildiğiniz için hem ihtiyacınız olmayan aydınlatmadan kurtuluyorsunuz hem de gereksiz yere yanan bir ampul olmadığı için enerji tasarrufu sağlıyorsunuz. İster parti verirken, ister kitap okurken, iterse gece yatağa girerken akıllı telefonunuzdan kolayca ulaşabileceğiniz bu akıllı ampüller en çok haşır neşir olacağınız akıllı ev ürünü olacak.

Akıllı Prizler ile Kontrolü Sağlayın

Akıllı Prizler evinizdeki akıllı olmayan cihazlara dahi müdahele edebilme imkanı verdiği için bir akıllı ev için olmazsa olmaz diyebiliriz. TP Link'in HS110 akıllı prizleri bu konuda son derece profesyonel bir çözüm sunuyor. Tıpkı ampüllerde olduğu gibi Kasa uygulaması sayesinde istediğiniz zaman istediğiniz yerden kontrol edebildiğiniz bu prizler evdeki elektronik cihazlarınızın kontrolünü sağlaması açısından oldukça önemli.

Örnek verecek olursak: HS110'a bir ütü bağladınız diyelim. Aceleniz olduğu bir günde ütüyle işiniz bittikten sonra "acaba ütüyü fişte mi bıraktım?" derdi olmadan hayatınıza devam edebilirsiniz çünkü HS110 akıllı prizler sayesinde telefonunuzdan tek bir tuşla ütüye giden elektriği kesebiliyorsunuz. Tıpkı bu şekilde evinizdeki masa lambası, bilgisayar, telefon şarjı ya da fişe bağımlı herhangi bir elektronik cihazınızı kontrol etmek mümkün. Bu da siz evdeyken ya da eve uzak olduğunuz zamanda elektronik cihazlarınız üzerinde kontrolü sağlamanıza yarıyor.

TP Link HS110'un bir de enerji monitörü bulunuyor. Kasa uygulamasından ulaşabildiğiniz bu enerji monitörüyle elektronik cihazlarınızın ne kadar elektrik tükettiğini takip edebiliyorsunuz. Haftalık ve aylık özet rapotu şeklinde sunulan bu veriler enerji tasarrufu konusunda kilit önem taşıyor diyebiliriz. Evlerini akıllandırmak isteyen ancak nereden başlayacağını bilemeyenler için TP Link'in giriş seviyesi bu iki cihazı mükemmel bir başlangıç olacaktır. Telefonunuzdan hatta Amazon Echo sayesinde sesle dahi kontrol edebileceğiniz bu ürünler akıllı evinizin temelini oluşturacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.