Apple Akıllı Telefon Sevkiyatlarında 5 Yıl Sonra İlk Kez Samsung'u Geride Bıraktı

Apple ile Samsung'un akıllı telefon tedarik süreçleri ile ilgili yeni bir rapor, iPhone'un başarısını ve Koreli şirketin dikkat çekici gerilemesini ortaya koyuyor.

Yayınlanma:
Apple Akıllı Telefon Sevkiyatlarında 5 Yıl Sonra İlk Kez Samsung'u Geride Bıraktı

Apple 2017'nin ilk mali çeyreğinde yeni iPhone'ların piyasaya sürülmesi ve rakibi Samsung'un Galaxy Note 7 faciasına bağlı olarak 2011'den beri ilk kez akıllı telefon pazarında en fazla sevkiyatı gerçekleştiren firma oldu. IDC'nin yeni verilerine göre son çeyrekte 78.3 milyon adet iPhone satan Apple geçen yıla göre bu sayıyı %4.7 oranında artırdı. Bu da 77.5 milyon adet akıllı telefon satan Samsung'u az bir farkla geride bırakmalarını sağladı.

IDC Apple'ın bu başarısını iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın muhteşem geri dönüşüne bağlıyor. Son çeyrekte iPhone satışlarında rekor kıran firmanın geçtiğimiz sene satışlarında düşüş gözlemlenmişti. Bu bağlamda satışların bu oranda yükselip rekor kırması birçok otoriteyi şaşırttım. Elbette Apple'ın akıllı telefon piyasasında en büyük rakiplerinden Samsung'un Galaxy Note 7 faciası da Apple'ı zirveye taşıyan etmenler arasında yer alıyor. Galaxy Note 7'lerin pil sorunu Samsung'a yaklaşık 3 milyar dolara patladı.

Akıllı telefon sevkiyatında Apple ve Samsung'dan sonraki firmalar da şaşırtıcı. 3. sırada 45.4 milyon ürünler Huawei bulunurken 4. sırada 31.2 milyon ürünler OPPO, 5. sırada ise 24.7 milyon ürünle Vivo bulunuyor. Çin meşeili bu firmaların geçen yıla oranla gösterdikleri başarı oldukça dikkat çekiyor. Özellikle OPPO ve Vivo geçen yıla oranla piyasada %100 oranında büyüme göstermiş. Bakalım ilerleyen yıllarda akıllı telefon pazarının hakimi kim olacak?

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.