Kayak ve Kış Spor Meraklıları için Teknolojinin Zirvesi Cihazlar

Kayak sporuyla ilgilenenler için en iyi giyilebilir teknolojiler; GPS özellikli akıllı saatleri, aksiyon kameraları ve daha fazlası…

Yayınlanma:
Kayak ve Kış Spor Meraklıları için Teknolojinin Zirvesi Cihazlar

Kayak sporu teknolojiyle birlikte çok daha keyifli. Pistten aldığınız keyfi daha da üst noktaya çıkarmak elinizde. İşte bunun için gerekenler…

GoPro Hero 4 Black

GoPro aksiyon kamerası denince akla ilk gelen üreticilerden. Şirketin popüler modeli Hero 4 Black ise kayakçılar için olmazsa olmaz teknolojilerden biri olmaya aday. Çeşitli şekillerde kayak kıyafetlerine takılabilen aksiyon kamerasıyla hız ve macera dolu anlarınızı ölümsüzleştirebilir, sosyal medya ya da arşiviniz için harikulade videolar kaydedebilirsiniz. Koruma ekipmanları ile birlikte kullanılabilen cihaz, 4K video kaydını 30fps’de çekebiliyor. Ayrıca dilerseniz 8.3 MP fotoğraflar da elde edebiliyorsunuz. Hızlı ve çok daha performanslı bir model olan Hero 4 Black ile 4K yerine 120fps hızında Full HD video kaydı da gerçekleştirilebiliyor. Ek olarak slow motion görüntüler ve daha birçok özellik de maceraya ve kayak sporuna meyilli kullanıcısını bekliyor. Karın etrafı sardığı pistlerde ondan daha faydalı bir yol arkadaşı var mı? Belki kayak hocanız…

Garmin Fenix 3 ve Epix

Daha çok navigasyon cihazları ile tanınan ve artık bir Fitbit şirketi olan Garmin’in akıllı Fenix 3, GPS özelliği ile dikkat çekiyor. Ayrıca kalp atışı hızı, mesafe ölçer, yüzücüler için VO2 ölçer, pusula, barometre, altimetre ve Bluetooth özellikleri ile bulunuyor. 1.4 inç ekranlı akıllı saatin depolama kapasitesi ise 8 GB. Garmin Epix modeli ise tam 50 metre derinliğe kadar su altı basıncına dayanıklı. Dijital pusula, altimetre, barometre, Bluetooth özellikleri ile geliyor. Ayrıca topografik harita yüklü ayrı bir versiyonu da bulunuyor. Kayak severler için her iki akıllı saatin de son derece dayanıklı ve fonksiyonel olduğuna şüphe yok.

PIQ

Kayak botunuza bağlanan bu performans takibi aygıtı ile harekete dair birçok farklı veriyi görebilmeniz mümkün. Ekipman üreticisi Rossignol’un da geliştirilme sürecine katkı sağladığı aygıt, su geçirmiyor ve örneğin dönüşlerinizdeki açıları ya da sıçrama anlarınızdaki yükseklik bilgilerini Android ve iOS uyumlu mobil cihazınıza gönderiyor. Dahiyane!

In&motion

Airbag’ler otomobiller için en önemli güvenlik çözümlerinden. Kaza anında açılan sistemleri, vücudun kritik önem taşıyan kısımlarının zedelenmesine karşı önlem maiyetinde. Bunun kayakçılar için geliştirilen versiyonu ise In&Motion’ın akıllı hava yastığı. Kalp, sırt ve hayati organların ani düşüşlerde ciddi darbelerden korunması için geliştirilen inovatif ürün, 100 milisaniyenin altında bir süre içinde açılıyor. Hayati önem taşıyan bir profesyonel güvenlik çözümü olmasının yanı sıra GPS özelliği bulunuyor ve tüm hareketleriniz kaydediliyor. 2016 yazında satışa sunulan bu profesyonel ekipmanın fiyatı ise hiç de mütevazı değil; yaklaşık 1200 Euro.

Suunto Ambit 3 Peak Black

Finlandiya merkezli Suunto’nun akıllı saati, GPS, hava durumu ölçümü, rakım bilgileri gibi verileri sunuyor. Hareket sensörü sayesinde kat edilen mesafeyi de görebilmenizi sağlayan modelde tüm bilgiler mobil cihaz üzerinden de görülebiliyor. Ek olarak e-posta ve gelen çağrılar akıllı saat kullanıcısına bildirim olarak geliyor. Ayrıca nabız sensörü bulunan versiyonu da bulunuyor.

Oakley Airwave 1.5

Ve kayakçılar için harika haber! Gözlüğünüz takılı ve önünüzde 1 inçlik küçük bir ekran var; işte Oakley Airwave 1.5 tam olarak bunu sağlıyor. Hız, rakım, katedilen mesafe ve sıçrama verilerini görmenizi mümkün kılan bu –multi fonksiyonel kayak gözlüğü- ile dilerseniz rotanızı bile kaydedebiliyorsunuz. Çünkü GPS sensörü bulunuyor. Çok daha hoş bir özellik olarak bazı aksiyon kameralarıyla (Garmin VIRB gibi) entegre çalışabiliyor. Kesinlikle müthiş!

BearTek

Bu dahiyane eldiven sayesinde GoPro’nuzu parmaklarınızın üzerine gelen düğmelerle kontrol edebilirsiniz. İnanılmaz değil mi? Kayıt başlatma, fotoğraf çekme gibi fonksiyonları eldiveniniz üzerinden yönetebilmenizi mümkün kılan zeka dolu bir giyilebilir teknoloji.

Yazar: Ferhat Verdi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.