Önümüzdeki Aylarda Çıkacak PC/Konsol Oyunları

2017’nin heyecan dolu video oyunlarına sahne olacağı bir gerçek. Listede kalp atışlarınızı hızlandıracak sayısız yapım var…

Yayınlanma:
Önümüzdeki Aylarda Çıkacak PC/Konsol Oyunları

Olası/kesinleşmiş çıkış tarihleri ile 2017’nin merakla beklenen yapımları...

  • Yakuza 0 – (PS4) – 24 Ocak

Aksiyon-macera türündeki Yakuza 0, 1988 yılında Tokyo’nun karanlık mahallerine götürüyor sizi. Amacınız bu –mafya-vari- dünyada öne çıkmak, temelde bolca dövüşmek ve kendinizi de birçok yönden geliştirmek. Uzak Doğu açısından bir tür ‘fenomen üstü’ maiyetindeki yapım, Avrupa ve Kuzey Amerika için geliyor. Oyunun en keyifli yanlarının aralarında sopadan otomatik silaha kadar çok sayıda yıkıcı alet edevat içermesi ve dönemin ruhuna uygun giysiler, güneş gözlükleri, saçlarla üst düzey bir Japon kültünü size yaşatma iddiası. Özellikle GTA serisinden hoşlananlar için ilgi çekici bir deneyim olabilir.

  • Sniper Elite 4 – (PC, PS4, Xbox One) – 14 Şubat

1943 İtalyası. Hoş ama boş bir sahil kasabası, nedeni Nazi işgali. Etrafta pus, karanlık ve ağır silahlar. Her yerde Nazi askerleri... Böylesine zorlu bir atmosferin kalbinde ise hedefleri tek tek indirmek üzere hazır kıta bekleyen nişancı. Evet, o nişancı sizsiniz, görevleriniz de sizi bekliyor! Güçlü ve üstün görsel detaylarla gelmese de yapımın heyecan dolu bir savaş yapımı olduğunu belirtmek mümkün.

Şimdiye kadar yayınlanan oynanış videolarına göre zorluk seviyesi çok daha yüksek, öncelikle oyuncunun artık belirli hedefler değil, çok daha karmaşık hedeflerle, zorlu görevlerle başa çıkılması bekleniyor. En nihayetinde ise refleksleri iyi, serinin ve türün hakimi oyuncular için merakla bekleniyor. Sniper Elite 4 İtaly. Oyunun çıkış tarihi son derece manidar. Yayımcıların, Sevgililer Günü’nde sevgiliyi ekme ihtimalini yükseltmeyi amaçladıkları ya da ‘yalnızlara’ oynadıkları anlaşılıyor.

  • Halo Wars 2 – (PC, Xbox One) – 21 Şubat

Gerçek zamanlı strateji türündeki video oyunu, 343 Studios ve Creative Assembly tarafından geliştirildi, yayıncısı ise Microsoft Studios. PS4 oyuncuları için kötü haber; PC ve Xbox One için geleceğini şimdiden belirtelim. Oyun, bilim kurgu evreninde geçiyor, söz konusu tarih ise 2559. Evet geleceğin geleceği adeta. Heyecan dolu bir fantastik maceranın oyun severleri beklediği Halo Wars 2’de orduların komuta edilmesi ile gerçekleşecek kuşbakışı savaşlar öne çıkıyor. 6 kişiye kadar online oynanabilmesi ise elbette sevindirici özellikleri arasında. Ayrıca çeşitli oyuniçi etkinlikler ve kazanç kartları da diğer detayları arasında. En nihayetinde ise bekleyiş çok uzun değil, 21 Şubat 2017’de gelecek yapım, yılın en iyilerinden biri olmaya aday.

  • Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands – (PC, PS4, Xbox One) – 7 Mart

Ubisoft Paris tarafından geliştirilme aşaması süren yapım, çoklu ve tekli oyuncu modlarına sahip. Açık dünya üzerinde düşmanlara nişan alıp ateş açmak ise oyunun kısa ve öz konusu. Bolivya’daki uyuşturucu kartelinin ABD hükümeti tarafından görevlendirilmiş özel bir birimin hedef noktasında olduğu yapım; ilginç coğrafi koşulların oyuna entegrasyonu sayesinde dinamikleri güçlendiren faktörler vaat ediyor; orman, dağ, çöl, yeşillikler ve daha fazlasında rakiplerinizi alt etmeniz beklenecek.

  • Persona 5 – (PS3, PS4) – 4 Nisan 2017

Yılın merakla beklenen rpg oyunları arasında yer alan Persona 5, şimdiye kadar 6 milyondan fazla satmış bir serinin son oyunu. Japonya’da daha önce yayınlanan 5. yapım için Avrupa ayağının çıkışı ise nisan ayını bulacak. Bir oyunu ‘yerelleştirmek’ hiç de kolay değil, hele ki sadece tek bir ülkeye özgü özelliklere (Japonca gibi) sahipse. Atlus tarafından kendi Stream yayınında gerçekleştirilen duyuruda yapımın 14 Şubat yerine 4 Nisan 2017 tarihinde çıkışını gerçekleştireceği kaydedildi. PlayStation 4 ve PlayStation 3 için gelecek yapıma dair iyi haberler de var. Oyun, hem İngilizce hem de Japonca dilinde gelirken alt yazılar da olacak. Böylelikle Japonca dilince konuşmaların olduğu, çok daha ilginç bir deneyim söz konusu olabilecek.

  • Mass Effect: Andromeda – (PC, PS4, Xbox One)

Mass Effect 3’ün devam oyunu, EA’nin merakla beklenen yapımları arasında. Henüz çıkış tarihi net olarak bildirilmese de yaz aylarında konsol ve PC’lere gelmesi bekleniyor. Açık dünya ortamında (Mass Effect serisi adına bir ilk) geçecek rpg oyununda Sara veya Scott karakterlerinden biri seçilerek ilerleme, yeni gezegenlerin keşfi temasına dayanıyor. Bunun için kullanılabilen çeşitli fütüristik araçlar da mevcut. Multiplayer modunda arkadaşlarla birlikte hareket edebilme, hatta romantik ilişkiler geliştirme gibi ilginç özellikler sunuyor.

FIFA_18

  • FIFA 18 – (PC, PS4, Xbox One) – Eylül

Henüz hakkında en ufak bir bilginin dahi olmadığı FIFA 18, her sene olduğu gibi eylül ayında sahne alacak. İlk bilgiler ise bir sürpriz olmadığı taktirde haziran ayı gibi ortaya çıkmaya başlayacak. Yapımla ilgili ilerlemenin bu sene hangi yönlerde seyredeceği şimdilik soru işareti, ancak 2016’da olduğu gibi 2017’de de gelişmeleri önümüzdeki sayılarda sizlere aktarmayı sürdüreceğiz...

NBA_2K18

  • NBA 2K18 – (PC, PS4, Xbox One) – Eylül

Türkiye’nin en çok oynanan spor oyunlarından biri NBA 2K17’nin evin salonunun parkelerine dahi farklı bakmanıza neden olan heyecanı sürerken 2018 için de beklentiler başladı. Eylül ayında çıkışını gerçekleştirecek sonraki 2K oyununda temel olasılık sanal gerçeklik entegrasyonu. Elbette doğal oynanış türleri açısından da daha güçlü yapay zeka ve diğer faktörlerle gelmesi bekleniyor bu çarpıcı serinin 2018 ayağının...

PES_2018

  • PES 2018 – (PC, PS4, Xbox One) – Eylül

FIFA mı PES mi sorusu asla bitmez, 2017’de de bitmedi, 2018’de de bitmeyecek. Bu rekabetin en güzel yanı ise biz oyunculara yaşattıkları; daha yüksek seviyelere ulaşan oyun keyfi, 2018 futbol oyunları için temel beklenti. Köklü PES serisinin 2017’deki çıkışının devamında bu yıl da dikkat çekecek yapımlardan birine imza atmasına kesin gözüyle bakılıyor. Gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz...

  • Outlast 2 – (PC, PS4, Xbox One)

FPS türündeki hayatta kalma-korku oyunu, 2013’teki ilk yapımın devamı maiyetinde. Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One için çıkacak olan oyun, tüm zamanların en ürpertici korku yapımları arasına ‘sinsice’ yerleşmeye aday. Bir çölde, harabelerin arasında araştırma yapıp, eşini arayan Blake’i yöneteceğiniz Outlast 2’de ‘karanlığın’ ve ‘bilinmezliğin’ uyandıracağı korku, temel öğe durumunda. Buna ‘dayanmak’ her babayiğidin harcı da değil. Bakalım cesaretini toplayıp Outlast 2’yi oynamayı göze alabilecek misin?

  • Tekken 7 – (PC, PS4, Xbox One)

Tekken, geçmişi çok eskilere, atari salonlarına dayanan bir seri. O küçük joystick ve yanındaki birkaç renkli butonla başlayan serüven uzun yıllardır evin konforuna taşınmış durumda. Son yıllarda eleştiri oklarını üzerine çekse de sonraki yapımın tüm olan biten için bir özür maiyetinde olacağı konuşuluyor. Sayısız dövüşçünün sırayla alt edilmesini gerektiren konusu ise yıllardır keyif vermeye devam ediyor. Daha yüksek standartlarda grafikler ve çok daha ilginç stillerle 2017’nin heyecan uyandıran yapımlarından biri de Tekken 7.

  • Sonic Mania – (PC, PS4, Xbox One)

Bir diğer köklü oyun serisi de Sonic. Sega’nın efsanevi oyunu, 2017’deki heyecan verici platform oyunları arasında. Kayma, tırmanma gibi yeteneklere sahip karakterinizle engelleri aşıp bitiş noktasına varmanız beklenecek. Aslında klasik Sonic oynanışı söz konusu olacak, ancak yeni öğeler ve daha iyi grafiklerin yanı sıra oyunun büyük bir klasik oluşu, milyonlarca hayranı için yeterli doneler.

  • Gran Turismo Sport – (PS4)

Yarış pistleriyle arası iyi olanlar için 2017’nin en iyi yeni oyun haberlerinden biri şüphesiz Gran Turismo Sport. Yapımın klasik şekilde sayısız hız şampiyonunu taşıyacağı rekabet dolu yolların her yaştan oyuncunun kalp atışlarında belli bir ivmenin kaynağı olacağını tahmin etmek zor değil. Beklenen çok sayıda yarış aracı var; PS4’te Ferrari, Lamborghini ve daha fazlasıyla dansa son birkaç ay...

  • Final Fantasy XII: The Zodiac Age – (PS4)

Milyonlarca PS4 oyuncusu için yılın beklenen yapımlarından biri de Final Fantasy XII: The Zodiac Age. Yeniden yapılandırılmış bir savaş sistemi ile gelecek olan oyunda çok sayıda başka yenilik de söz konusu. Güncellenmiş grafikler ise en çok merak edilen konulardan biri.

  • Injustice 2 – (PS4, Xbox One)

2013’teki başarılı oyunun devamı, PS4 ve Xbox One’ın yanı sıra mobil platformlara da gelecek. Karşılıklı dövüşler şeklinde ilerleyecek yapım; geliştirilmiş özel hareketler, çılgın kombolar ve fantastik karakterleri ile türünün en ilginç örnekleri arasında yer alacak. Mortal Kombat’ın en önemli rakiplerinden biri olur mu bilinmez ama Injustice 2 heyecanla bekleniyor.

  • Metal Gear Survive – (PC, PS4, Xbox One)

Eve dönüş, ama bir şartla; hayatta kalarak… Metal Gear Survive, 2017’deki heyecan verici savaş ve hayatta kalma yapımlar arasında. Popüler serinin son derece farklı bir boyutu şeklinde geleceğini de belirtelim. Mutasyona uğramış düşmanların yok edilmesi gerekecek, ayrıca ekip olarak hareket edilmesi de oyunun ana teması. En nihayetinde ise oyun meraklılarını yeni bir Metal Gear serüveni bekliyor.

Yazar: Ferhat Verdi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.