TP-Link NC250 İnceleme Detayları ve Kullanım Rehberi

Gece görüş özelliğine de sahip bulut kamera TP-Link NC250 inceleme konuğumuz oldu. Tüm artılarını, eksilerini ve kullanım detaylarını mercek altına aldık.

Yayınlanma:
TP-Link NC250 İnceleme Detayları ve Kullanım Rehberi

TP-Link’in 2016 itibarıyla son derece dikkat çekici bir ‘değişim’ hareketine imza attığı görüldü. Şirket, ağ teknolojileri odağındaki çeşitli ölçülerdeki aygıtlarının öne çıktığı ürün portföyünü akıllı ev teknolojileri ve bir dizi başka aksesuarla zenginleştirdi. Günümüzde yavaş yavaş şekillenen ‘yakın zamanın’ ev ve ofisleri için ilginç aygıtlar sunmaya başlayan şirketin test merkezimizde ağırladığımız NC250 adlı bulut kamerası da bunlardan biri.

Fikir olarak görüntünün mobil cihazlar üzerinden anlık şekilde izlenebilmesini esas alıyor, ancak konunun çok daha detaylı yönleri var. İşte bunlara yakından bakacağız…

TP-Link NC250 Tasarımı

TP-Link NC250, son derece modern bir kutu ile sizi karşılıyor. Kısa süre içinde de cihaza merhaba diyorsunuz. İlk olarak güzel görünüyor, köşelerindeki hafif kavisler, ince ve modern tasarımı ile pozitif hisler uyandırıyor. Ön yüzündeki kamera açıklığıyla görev tanımını bir miktar hissettiriyor; NC250, çok açık bir ifadeyle ben güvenlik ve izleme odaklı bir kamerayım diyor.

Malzeme kalitesi gayet iyi. Kırılabilir, bükülebilir bir bölümü neredeyse yok. Ayağı, ayağın üzerinde kamera başlığının döndürülebilmesini sağlayan mekanizma ve kamera bağlığı olmak üzere üç kısımdan oluşuyor. Birbirinden ayrılabilir kısımlara sahip olduğu için ister bir yüzey üzerinde, ister sadece kamera başlığının herhangi bir yere konumlandırılmasıyla kullanımı mümkün. Ayrıca ayağın üzerindeki mekanizması hareket edebildiği için farklı açılarda da durabiliyor.

Mini bir adaptöre sahip, elektriğe bağlı olması gerekli. Hoş bir detay olarak kablosuna ek olarak bir de uzatma kablosu var. Bu sayede prize uzak konumda da olsa kendisine yer bulabiliyor. Ethernet kablosu ise son derece kısa, modeme yakın kullanımı zorunlu kılıyor. Kablosuz bağlantı en ideal kullanım şekliniz olabilir. Kullanım ve konumlandırma açısından çok yönlü bir aygıt söz konusu. Arka yüzünde WPS/reset tuşu mevcut. Bunun dışında güç girişi ile Ethernet portu bulunuyor.

Kullanım

Kurulumu çok basit, Ethernet üzerinden bağlamak isterseniz modeme kablo yardımıyla bağlantı sağlıyorsunuz, prizi taktığınız anda cihazın üzerindeki ışık yeşil yanıyor. Bu ışık modeme bağlı olunmadığında kırmızı renge dönüyor. Aynı şekilde WPS özellikli modeme sahipseniz bununla kablosuz bağlantı sağlıyorsunuz. Şimdi sırada mobil uygulama kısmı var; TP-Link Camera olarak arattığınızda çıkan uygulamayı indirmeniz gerekiyor.

Daha sonra uygulamayı açıyorsunuz, size mail üzerinden doğrulama kodu da gönderileceği için kullanımda olan bir e-mail adresiniz ve belirleyeceğiniz şifreyle kısa süreli bir kayıt işlemini geçmeniz gerekiyor. Mail hızlı şekilde geliyor, onayladığınızda uygulamada ilerlemeye hazırsınız demektir. Tp-Link’in kamera modellerinin karşınıza çıktığı bir listeyle karşılaşılıyor. Buradan NC250 modelini seçin, arama yapılıyor ve kamera bulunduğunda işlem büyük oranda tamamlanıyor.

Artık kamera ile akıllı cihazınız bağlantı halinde. Kalan tek şey mobil cihazınızın da WiFi ile tek seferlik modeme bağlanması. Bu noktada da modemin şifresi isteniyor, mobil cihazınızla bu aşamayı da geçtikten sonra her şey hazır. Artık kameranızı mobil cihaz üzerinden dilediğiniz yerden, çeşitli fonksiyonlarla birlikte kullanabilirsiniz.

Ethernet üzerinden (kablolu internet bağlantısı) ya da WPS yoluyla (kablosuz) görüntü aktarımı sağlıyor. 720p HD görüntü kaydı sağlıyor, görüntüler keskin ve net. Ayrıca gece görüşü ile karanlıkta dahi çok net görüntüler elde ediyorsunuz. Bu ayarları mobil uygulama üzerinden yapmanız gerekiyor; otomatik mod olduğunda karanlıkta devreye giren özellik, isterseniz manuel olarak da kullanılabiliyor. Otomatik devreye giren gece görüşü, örneğin gündüz normal kayıt gece de ortam koşuluna (karanlık) uygun kayıt imkanı tanıyor.

Bu sayede 24 saat boyunca, her koşulda kayıt yapabiliyor. Kamerayla ilgili diğer özellikler video kaydı yapılabilmesi ve fotoğraf çekimleri. Burada gerçekleştirdiğiniz işlemler akıllı cihazınızın kamera uygulaması tarafından kaydedilmiyor, TP-link’in uygulaması içerisinde bulunan bir galeri üzerinden verilere erişiyorsunuz. Fotoğrafları görüntülüyor, videoları izleyebiliyorsunuz. Cihazın kullanım senaryoları aslında net.

Güvenlik amaçlı kullanım ve gözetleme amaçlı kullanım bunlar arasında öne çıkıyor. Örneğin bebeğiniz var ve bakıcısını anbean izlemek istiyorsunuz, bu ürünle mümkün. Çalışanlarınızı görmek istiyorsunuz, bunu da yapıyor. Ev ya da otoparktaki hareketliliği izlemek isteyebilirsiniz, doğru cihazdasınız. İlginç bir detay olarak hareket ve ses algılama özelliği var; özetle evde ya da ofiste ilginç sesler ya da kımıldanmalar varsa size anında bir e-posta geliyor.

Ek olarak fotoğraf da çekebiliyor.Fiyat 300 Mbps desteği Pratik kullanım Hızlı kurulum Ergonomik Ethernet/WPS Gece görüş özelliği E-posta uyarı özelliği

Eksiler:Bazen takılmalar görülebiliyor Daha küçük olabilirdi.

Yazar: Ferhat Verdi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.