E-ticaret Siteleri İçin Facebook Reklamları Kullanım Rehberi

E-ticaret yaptığınız bir web siteniz varsa, başarılı bir grafik izleyebilmek için sitenizi sürekli güncel tutmanız, reklam ve tanıtım çalışmalarına önem vermeniz gerekiyor.

Yayınlanma:
E-ticaret Siteleri İçin Facebook Reklamları Kullanım Rehberi

E-ticaret yaptığınız bir web siteniz varsa, başarılı bir grafik izleyebilmek için sitenizi sürekli güncel tutmanız, reklam ve tanıtım çalışmalarına önem vermeniz gerekiyor. Etkili pazarlama ve reklam araçlarını kullanmak bu anlamda önem taşıyor. Bu reklam araçlarından biri de Facebook. E-ticaret firmaları Facebook üzerinde verdikleri reklamlarla yeni hedef kitlelere ulaşabileceği gibi marka ve ürün bilinirliğini de artırabilir.

Web ve mobil tabanlı yazılım çözümleri sunan ve e-ticaret sitesi kurmak isteyenlerin yanında yer alarak e-ticaret paketleri sunan IdeaSoft kurumsal blogunda Facebook reklamlarını daha etkili kullanmanızı sağlayacak bazı ipuçlarını paylaştı. İdeasoft’a göre dinamik ürün reklamları kullanmak önem taşıyor. Bu reklam türü e-ticaret firmaları için en yüksek yatırım getirisini (ROI) sağlayan bir model olup bu reklam modeliyle Facebook üzerinden retargeting reklamları verilebilir. Bunun için bazı işlemleri takip etmek gerekiyor.

Ürün kataloğunun Facebook’a yüklemek

Facebook Business Manager üzerinden yayınlanması istenen bilgilerle beraber ürünler yüklenir. Müşteri davranışlarını ayarlamak reklamların, müşterilerin hangi davranışlarına göre görünmesi gerektiği ayarlanır.

Bir şablon oluşturulur

Verilen bilgiler doğrultusunda Facebook bazı ayarlamalar yapacaktır. Reklamlar için bir başlık verilmeli, görsel ve ürünlerin seçimini kolaylaştıracak anahtar kelime seçimleri yapılır.

Power Editor üzerinden dinamik reklam ayalarını yapmak

Katalog üzerinden tüm ürünlerin mi yoksa belli ürünlerin mi reklamlarda görüneceğinin ayarları yapılır ve reklam yayınlanır.

Çoklu ürün reklamları kullanmak

Facebook’un bu reklam modeli ise, tek bir reklam alanında birden fazla reklam göstermeye olanak sağlamakta. Çoklu ürün reklamları seçildiğinde, hedef kitledeki kişilere daha fazla ürün seçeneği sunmak mümkün olacaktır. Bu reklam modeli Power Editor üzerinden rahatlıkla seçilebilir, reklam içerikleri oluşturulabilir.

Geri dönüşüm pikseli yüklemek

Facebook’un reklamlarda sunduğu özelliklerden biri olan geri dönüşüm pikseli, müşterilerin site üzerindeki davranışlarını ölçümlemesi. Facebook bu kodu kullanarak, kampanyaları tekrar düzenliyor ve reklam kampanyasındaki hedef kitlesine benzer yeni hedef kitleler bulmaya yardımcı oluyor. Ödeme sayfasında bu kodun eklenmesi durumunda, kullanıcıların reklamlara tıkladıktan sonra yaptıkları satış gibi bazı aktiviteleri de takip edilebiliyor.

Genel retargeting reklamları oluştrmak

Retargeting reklamlar ile kullanıcılara siteyi terk ettikten sonra Facebook üzerinden reklamlar gösterilebilir. Siteyi terk eden kullanıcılara tekrar ulaşmak için Power Editor üzerinden retargeting reklam kampanyaları oluşturulabilir. Bu reklamlarda tek ya da çoklu ürün gösterilebilir, kupon veya özel fırsatlar sunulabilir.

Benzer hedef kitle özelliğinden yararlanmak

Facebook geçmişteki hedef kitle karakteristikleri üzerinden site sahiplerine benzer hedef kitleler bulma konusunda yardımcı oluyor. Benzer hedef kitle özelliği, mevcut müşterilere benzer özelliklere sahip Facebook kullanıcılarına reklam verme fırsatı sunuyor. E-ticaret altyapı sistemleri hakkında daha detaylı bilgi almak ve e-ticaret paketlerini incelemek için İdeasoft e-ticaret paketlerini inceleyebilirsiniz ve internetten satış yapmak için e-ticaret sitenizi güvenli bir şekilde kurabilirsiniz. IdeaSoft'un kurumsal blogunda e-ticaret sitesi kurmak isteyenler için faydalı birçok bilgi bulunuyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.