Modemleri Hedef Alan Siber Saldırıya Dikkat!

Yeniden yapılandırılan Mirai virüsünün özellikle tek bir markanın modemlerini hedef almış durumda. Peki risk nerelerde, ne gibi adımlar atılması gerekiyor?

Yayınlanma:
Modemleri Hedef Alan Siber Saldırıya Dikkat!

Mirai adını alan virüs, geçtiğimiz günlerde Almanya’da gündeme gelmiş, mobil operatör şirketi Deutsche Telekom kullanıcıları hedef alınarak 1 milyon kişinin internet erişimi bloke edilmişti. Siber saldırganların bu saldırının ardından söz konusu metotla bu kez de modem cihazları hedef aldığı belirtildi. Modemlere bulaşan Mirai virüsünün, cihazların işlevlerinde aksamalar ve tamamen bozulmalara neden olduğu kaydedildi.

Yeniden yapılandırılan Mirai virüsünün özellikle tek bir markanın modemlerini hedef aldığı görülürken, bu durum, mevcut saldırının kasıtlı ve planlı olabileceği iddialarını güçlendirdi. Teknik olarak modem şifrelerinin ele geçirilmesi e arayüzlerin hack’lenmesi temelindeki siber saldırının sonucu olarak cihazlar, botnet ağında etkinlik göstermeye başlıyor. Öte yandan güvenlik uzmanları, Mirai virüsünden korunmanın yolunun hiç de zor olmadığını ifade ediyorlar.

hackerhacking

Mirai virüsünden nasıl korunulur?

Yapılması gereken tek şey modem arayüzünün şifresinin değiştirilmesi ve uzaktan erişimin kapatılması. Ayrıca modem yazılımının da güncel tutulması önem taşıyor. Eğer bunlar yapılmadığı taktirde ise modemlerin arızalanması sonucuyla karşı karşıya kalınabileceği belirtiliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.