Kredi Kartlarına Veda Ediyoruz!

Gün geçmiyor ki, yeni bir ödeme sistemleri haberi ile karşılaşmayalım. Teknoloji aldı başını gidiyor. Haliyle, kartlar da cüzdanlardan çıkıyor. Nasıl mı?

Yayınlanma:
Kredi Kartlarına Veda Ediyoruz!

Gün geçmiyor ki, yeni bir ödeme sistemleri haberi ile karşılaşmayalım. Teknoloji aldı başını gidiyor. Haliyle, kartlar da cüzdanlardan çıkıyor. Nasıl mı?

Çipleştirip teknolojik sistemlerle donatsalar da, kartlar yakında tarih olacak. Bunun en büyük kanıtları ise, hem Apple hem Google(Android) tarafından geliştirilen ödeme sistemleri. Telefonlarınıza yüklemiş olduğunuz kredi kartlarınız, telefonunuz ile ödeme imkanı sağlarken, artık cüzdanınıza bağlı kalmamış olacaksınız. Şimdi, 2016-2017 yılı için sanki biraz ‘erken yahu’ diye düşünsek de, birkaç yıl sonra, ‘neden hala cebimizde cüzdan var, anlamıyorum’ diyeceğiz.

Bu da başka bir gerçek. Milyonlarca insan mobil olarak ödeme sistemlerine geçmeye başladı. Öncelikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde başlayan sistem, hızla dünyaya yayılmaya başlıyor. Öncelik ise tabi ki Avrupa ülkeleri ve Amerika. Bir zamanlar ‘paypass’ sistemleri için de ‘gelsin görelim bi’ diyorken, şimdi artık çoğu ülkede sadece kartı dokundurarak ödeme yapıyoruz. Bu sistemin bir üst modeli de, mobil ödeme sistemleri.

Bilgisayarlar için de geliyor!

Apple’dan alınan başka bir bilgiye göre, MacBook’larda da Apple Pay olacak ve kredi kartı olmadan ödemeler gerçekleştirilebilecek.

Android Pay de hızla geliyor! Diğer bir yandan Polonya’da testleri devam eden Android Pay sistemi de hızla geliyor! Bir süre sonra markette birkaç ödeme sistemi olmuş olacak, mobil ödemeler adına. Bakalım, kredi kartları cüzdanlarımızdaki yerini ne zaman bırakacak.. Biz, Teknoloji Turu olarak, sizler için yazıp-çizmeye devam ediyor olacağız...

Yazar: Said Murat

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.