Microsoft, Artık Linux Topluluğu Üyesi

Yazılım dünyasında flaş bir gelişme yaşandı ve Microsoft Linux Topluluğu üyesi oldu! Bill Gates'in ateş püskürdüğü topluluğa dahil oluşun hikayesi...

Yayınlanma:
Microsoft, Artık Linux Topluluğu Üyesi

Microsoft, kasım ayında gerçekleşen gelişme ile sürpriz bir karar alarak Linux Topluluğu’na üye olunduğu duyurdu. Gelişme yazılım dünyasını şaşırttı. Şirketin kuruşundan itibaren açık kaynak koduna (open source) karşı duruş sergilemişti. Bu noktada Microsoft kurucuları da dahil en önemli isimlerinin eleştirel yorumları da hala hafızalarda.

inux-maskot

Bill Gates ve eski Satya Nadella’dan önceki CEO Steve Ballmer’ın çok sert sözler sarfettiği biliniyor. Örneğin Gates, Linux’u ‘yazılım dünyasının kanseri’ olarak tanımlamış ve sistemin yakında tüm yazılım ekosistemini yok edeceğini ifade etmişti. Microsoft, bu noktada önemli bir değişime giderek Linux’u geliştiren gönüllüler topluluğu olarak tanımlanan Linux Topluluğu’na dahil oldu.

Linux nedir?

Linux veya GNU/Linux (telaffuz: Lin-uks); Linux çekirdeği ve çeşitli GNU araçları üzerine kurulmuş işletim sistemlerinin genel adıdır. Linux çekirdeği ve GNU araçları açık kaynak kodlu, özgür ve ücretsizdir. Kaynak kodları GNU Genel Kamu Lisansı çerçevesinde özgürce dağıtılabilir, değiştirilebilir ve kullanılabilir. Linux ismi ilk olarak Linus Torvalds tarafından yazılan ve 5 Ekim 1991'de duyurusu yapılan Linux çekirdeğinden gelmektedir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.