Harman Artık Bir Samsung Şirketi

Aralarında Harman Kardon, JBL, AKG gibi markaları da bulunduran çok sayıda şirketin sahibi Harman, Samsung tarafından satın alındı. İşte detaylar...

Yayınlanma:
Harman Artık Bir Samsung Şirketi

Samsung, tanınmış ses teknolojileri şirketi Harman’ı 8 milyar dolara satın aldığını duyurdu. 11 Kasım 2016’da sonuçlanan görüşmeler neticesinde ulaşılan sonuç, Kore merkezli şirketin gelecek planlarında Harman şirketi altındaki çok sayıda markanın da yer alacağına işaret ediyor. Harman Kardon, JBL ve AKG gibi oldukça genel bir bilinirliğe sahip markaların yanı sıra Mark Levinson, Lexicon, Infinity ve Revel gibi önde gelen başka markaları da bünyesinde barındıran Harman, çokyönlü bir şirket olarak tanınıyor.

samsung-harman

Harman kapsamı geniş bir şirket

Harman, tüketici elektroniği ürünlerinin yanı sıra dünyanın öncü otomobil markalarının bazılarıyla da iş birliği içinde. Örneğin Tesla Model S’in ses sistemi bir Harman yan kuruluşu tarafından geliştirildi. Ayrıca Mercedes, Bentley, Jaguar, Porsche, Audi, Jeep, BMW, Land Rpver, Rolls Royce ve VW gibi müşteriler de Harman portföyünde yer alıyor. Şirket, sadece ses sistemleri üzerinde çalışmıyor, IoT ve güvenlik alanlarında da sayısız otomobil üreticisiyle birlikte çalışılıyor.

samsung-harman-otomobil

Galaxy Note 8'de JBL hoparlörler mi?

Samsung, böylelikle birçok otomobil üreticisiyle de çalışma imkanı bulacak. Ayrıca 2017’deki bazı üst seviye Galaxy akıllı telefon modellerinde de ses gücünün arkasında JBL ya da Harman Kardon görülebilir. İlk bilgiler Galaxy S8 ve Galaxy S8’de olmasa da Galaxy Note 8’de söz konusu hamlenin gelebileceği yönünde. Harman, son bir yılda 7 milyar dolar gelir elde etti, öte yandan karlılık konusunda çok yüksek seviye söz konusu değil. Şirketin toplam varlıklarının ise 20 milyar dolar civarında olduğu kaydediliyor.

sanal-gerceklik-uygulamalari

Sanal gerçeklik boyutu

Öte yandan Harman satın alımı ile Samsung, Gear VR sanal gerçeklik gözlükleri ile diğer ekipmanlarındaki ses gücü konusunda da iddialı bir hamlede bulunmuş oluyor. En nihayetinde ise sonraki birçok ürünüde ses bileşenleri alanında daha yüksek segmentli sonuçlar kaçınılmaz olacağa benziyor. Samsung, inovasyona çok açık bir şirket ve son yıllarda bu alanda ciddi yatırımlar gerçekleştiriyor. Sonraki satın alım için şimdiden bazı spekülasyonlar söz konusu. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.