Hayatınızı Kolaylaştıracak 10 Chrome Eklentisi

Çok sayıda yazılım var ama en iyi Chrome eklentileri hangileri? İşte kullanımı kolay, güvenli ve son derece fonksiyonel 10 Chrome eklentisi...

Yayınlanma:
Hayatınızı Kolaylaştıracak 10 Chrome Eklentisi

Chrome için binlerce farklı eklenti bulunduğunuzdan haberiniz yoksa büyük ihtimalle birkaç tıklama ile yapabileceğiniz işler için dakikalarınızı harcadığınızın da farkında değilsinizdir. Sizin için seçtiğimiz bu 10 eklenti sayesinde artık internet alışkanlıklarınızda ciddi bir revizyona gitmeyi düşünebilirsiniz. Internet Explorer’ın tahtının sallanmasının ardından web tarayıcıları ciddi bir rekabet içerisine girdi. Firefox ve Chrome’un pazar payında ciddi bir yer edinmesi ile birlikte tarayıcılar, farklı cephelerde de birbirleriyle rekabete girdi. Google tarafından geliştirilen Chrome’un da elini güçlü tuttuğu cephelerden bir tanesi, kullanıcının hayatını kurtaran eklentiler. Siz de ihtiyacınıza en uygun eklentileri Chrome’a ekleyerek internette yaptığınız işlerde zamandan önemli bir tasarruf sağlayabilirsiniz.

1- Screen Capture

Google tarafından geliştirilen Screen Capture, tarayıcınızdaki açık olan web sitesinden kolaylıkla ekran görüntüsü kaydedebilmenizi sağlıyor. Birçok farklı fonksiyonu bulunan eklenti, isterseniz ekranda görünen kısmı, isterseniz sizin seçtiğiniz bir alanı, isterseniz de sayfayı baştan sona tek bir JPEG dosyası olarak kaydedebiliyor. Böylelikle siz de eski usullerle screenshot alıp gereken kısımları paint ya da photoshop gibi programlarla kesmek zorunda kalmıyorsunuz.

2- Send from Gmail

Google imzası taşıyan bir diğer eklenti de Send from Gmail. Bu eklenti, internette dolaşırken daha sonra okumak istediğiniz bir linki ya da arkadaşınıza göndermek istediğiniz bir sayfayı tek bir tıklamayla mail olarak gönderebilmeniz mümkün. Tabi bunun için önce Google hesabınızla giriş yapmanız gerekmekte.

write-space_

3- Write Space

İnternette gezinirken ufak notlar almayı seviyorsanız ya da sürekli kendisini güncelleyen bir web sitesine uzun bir metin yazarken cinnet geçirmek istemiyorsanız Write Space size yazı için yeterli alanı sunan bir eklenti. Ayrıca yazıları bilgisayarınızdaki bir dosyaya kaydetmesi sayesinde internet erişiminiz yokken bile uygulamayı kullanabiliyorsunuz.

4- Chroma

Renk kodları tasarımcılar için son derece önemli verilerdir. Chroma, bir renk paleti üzerinden seçtiğiniz renkleri ve kodlarını Chrome üzerinden görmenizi sağlayan kullanışlı bir eklenti. Böylelikle her seferinde Photoshop’u açıp renk kodlarını oradan bakmanıza gerek kalmıyor.

5- Google Voice

Google’ın servislerine aşinaysanız büyük ihtimalle Google Voice’ı da duymuşsunuzdur. Eğer Google Voice üyesiyseniz bu eklenti sayesinde diğer Google Voice kullanıcılarının numarasını çevirerek onlarla kolaylıkla iletişim kurabilirsiniz. Google Voice servisini kullanıyorsanız bu eklenti işlerinizi bir hayli hızlandırabilir.

lastpass

6- LastPass

İnternette kullandığınız onlarca şifreyi ezberleme derdinden kurtaran LastPass uygulaması, şifrelerinizi sizin için güvenli bir şekilde depolayarak gerektiğinde kullanıyor. Bir LastPass hesabı oluşturarak kullanılan eklenti, en popüler Chrome eklentileri arasındaki yerini sağlamlaştırmış durumda. 7- Print Friendly*** İnternetteki bir sayfayı yazdırmak istediğinizde elinizde onlarca gereksiz sayfa ile kalıyorsanız Print Friendly eklentisi sizin için uygun bir uygulama demektir. Sayfadaki önemli içeriği düzenleyen eklenti, sayfayı en yazdırılabilir hale getirerek kağıt ve mürekkep israfını ortadan kaldırıyor.

8- Tab Packager

İnternette yaptığınız bir araştırma esnasında açtığınız onlarca sekmeyi kaybetmek istemiyorsanız ya da bu kadar sekme açıkken performans konusunda sorun yaşıyorsanız sizin kurtarıcınız bu eklenti. Tab Packager, açık olan bütün sekmelerin linkini alıp kendi oluşturduğu bir sayfadaki linke kaydediyor. Siz de daha sonra bu link sayesinde açık olan sekmelerinize kolaylıkla ve tek tek erişebiliyorsunuz.

ad-block-640x400

9- AdBlock

Eminiz kimse dolaştığı sitelerde görünen ve dikkat dağıtan reklamları sevmiyordur. Bu reklamlardan kurtulmak ise bir eklenti kadar uzağınızda. AdBlock, sizin için sitedeki reklamları ortadan kaldırırken aynı zamanda sayfa tasarımı da bozmayarak internet keyfinizi baltalamıyor. AdBlock da Chrome’un en popüler uygulamalarından bir tanesi olarak dikkat çekiyor.

10- WeatherBug

Ofisten çıkarken aniden bastıran bir yağmur gibi tatsız sürprizlerle karşılaşmak istemiyorsanız WeatherBug adlı eklenti ile Chrome açıkken bir gözünüz bulunduğunuz şehirdeki hava durumu üzerinde bulunabilir. Hava durumunu öğrenmek için televizyon ya da gazeteye bakıyorsanız ya da bunun için bir internet sitesi açmakla uğraşıyorsanız bu eklenti hem daha hızlı bir şekilde hava durumuna ulaşmanızı sağlayacak hem de her fırsatta hava durumuna göz atmanız gerektiğini size hatırlatacaktır.

Yazar: Gurur Sönmez

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.