Vodafone, RadioOpt’u Satın Aldı

Telekominikasyon şirketi Vodafone, Almanya merkezli mobil analiz şirketi RadioOpt GmbH'yi satın aldı. İşte detaylar…

Yayınlanma:
Vodafone, RadioOpt’u Satın Aldı

Vodafone, sürpriz bir satın alımla gündeme geldi. Şirket, ağ optimizasyonu konusunda yeni teknolojilerin kullanımını amaçlayan bir hamle ile Almanya merkezli mobil analiz şirketi RadioOpt GmbH'yi bünyesine kattı.

2008’de Johannes Hübner tarafından kurulan RadioOpt, akıllı telefon uygulamaları üzerinden, ağ performansı analizleri gerçekleştiren bir şirket. Traffic Monitor+ & 3G/4G Speed adlı uygulaması ile tanınıyor. 2009’da High-Tech Gründerfonds’tan yatırım alan RadioOpt, artık Vodafone şirketlerinden biri.

Vodafone Hakkında

Vodafone, ''İngiltere merkezli ' telefon operatör şirketidir. Sahiplerinden öncüleri Ernest Harrison, Gerry Whent'dir. Londra yakınlarında, (Berkshire) 1991 yılında kurulmuş olan Newbury merkezli uluslararası bir İngiliz cep telefonu şirketidir. Vodafone kelimesi, Voice den gelen 'VO' , data dan gelen 'DA' ve phone’dan esinlenen 'FONE' heceleri ile oluşmuştur. Amblemi ise konuşma açmak anlamındaki tırnak ( ' ) işaretinden esinlenmiştir. Dünya'nın 30 ülkesinde GSM operatörlüğü yapmaktadır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.