AIDS Testi Yapabilen USB Bellek Geliştirildi

DNA Electronics ve bir üniversitenin ortak çalışması ile geliştirilen USB bellek ile AIDS testleri yapılabilecek. İşte detaylar...

Yayınlanma:
AIDS Testi Yapabilen USB Bellek Geliştirildi

AIDS'e neden olan HIV virüsünün tespiti için kan testi yapılması gerekir. Oldukça zahmetli ve sıkıntılı bir süreç olmakla birlikte herkes için de kolay bir karar değildir bu testler. Ancak İngiltere'deki bir üniversite ile bilimsel çalışmalarıyla da tanınan bir teknoloji şirketinin attıkları adımın sonuçları, tüm dünyada AIDS testini adeta evlere kadar getirmeyi hedefliyor.

Üniversite araştırmacıları ile DNA Electronics adlı şirketin ortak ürünü olan USB bellek, kan testi fonksiyonu sunarken, sonuçların daUSB portu üzerinden takılan bilgisayarda görülebilmesine olanak tanıyor. Parlak bir fikir olduğuna şüphe yok. Ayrıca hali hazırda AIDS virüsü taşıyan kimseler için de kolaylıklar getiren USB bellek, doktorlara çeşitli tahlillerin anlık olarak gönderilebilmesini de sağlıyor.

licvv7d7g1hywpsmwmil

Bilim dünyasında son dönemin dikkat çeken 'teknolojik' buluşlarından biri olan USB belleğin ilk versiyonunun geliştirilmeye devam edileceği, aygıtın sonraki süreçte aralarında Hepatit-C de dahil olmak üzere risk seviyesi yüksek hastalıkların tespitinde rol üstleneceği kaydediliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.