Tasarımıyla Fark Yaratan Teknolojiler #1

Hepsi görsel ve fonksiyonel bir şölen, hepsi 2016 Red Dot Tasarım Ödülü sahibi birbirinden çarpıcı teknolojik ürünler.

Yayınlanma:
Tasarımıyla Fark Yaratan Teknolojiler #1

Luceplan Mesh

O bir lamba değil, sanat eseri. Luceplan marka bu görsel şölenin tasarımcısı Francisco Gomez Paz. Modern yaşam alanları için geliştirilmiş yapısı ile geometri ve yüksek standartlara bir vurgu adeta. Red Dot 2016 ‘En İyinin En İyisi’ ödülü sahibi.

sony

Sony DSC-RX1RM2

Yılın en iyi kompakt fotoğraf makinesi modellerinden Sony DSC-RX1RM2, kendi alanında harikulade bir tasarım vaat ediyor. Red Dot ödüllü aygıt, çarpıcı ve ‘neredeyse sayısız’ kontrol mekanizması, dev vizörü, hareketli ekranı ve performansıyla kesinlikle madalyalara layık.

humanscale_quickstand_lite

Humanscale QuickStand Lite

Artık bilgisayar kullanımında rahatlık arayan sayısız insan var. Çoğu modern girişimciler olmakla beraber öncü şirketlerin de ‘konfor odaklı’ adımları biliniyor. Humanscale QuickStand Lite, Red Dot ödüllü bir ekran kolu. Bilgisayar ekranının takıldığı üst kısmı ve altındaki klavye kısmı, hareketli bir mekanizma ile çeşitli formlarda harekete açık. Dahiyane değil mi?

McLaren 570S Coupe Launch 2015 Portimao

McLaren 570S

Red Dot 2016’da Yılın Spor Otomobili seçilen efsanevi marka McLaren’in 570S’si başlı başına bir hız ikonu. Tutkunun asfaltla yüzleşmesi, hatta bunu 330 km/s maksimum hızla gerçekleştirmesi o. Bu mega-hızlı/süper-otomobil, 0-100 km hıza 0.2 saniyede çıkıyor. Evet neredeyse sadece istemeniz bile yetiyor bunun için.

dell

Dell Edge Gateway 5000 Series

Nesnelerin interneti (IoT) işlemleri için etkin güvenlik altyapısı sunan, yönetilebilir araçlara sahip bir internet ağ geçidi çözümü olan Dell Edge Gateway 5000 Series, kendi alanında tasarım açısından kesinlikle yılın en iyisi. 1.33 GHz hızında çalışan Intel Atom işlemcili aygıt, 2 GB RAM ve 32 GB SSD’ye sahip. Snappy Ubuntu Core 15.04 işletim sistemi ile geliyor. 2016 Red Dot En İyinin En İyisi Ödüllü.

chiller_oy_vari_pro

Chiller Oy Vari Pro

Ve güzeller güzeli, fonksiyonalitenin yıldızı bir termostat ile karşı karşıyasınız. Ekranı üzerinden kontrol edilebilen ve akıllı özelliklerle donatılmış aygıt, evinizin ısısını düzenlemenizi sağlıyor.

lg

LG Bottom Freezer P-Iskra

1930’lardaki ilk form faktörlerin üzerine yepyeni teknoloji ve tasarım öğelerinin inşa edildiği buzdolaplarında ‘kulplar’ her zaman doğal karşılanmıştır. Ancak şu da var ki kimi modeller inovasyonun türlü aşamalarını ortaya koyar. İşte LG Bottom Freezer P-Iskra bunun örneklerinden. Modelde N ve T tipi olmak üzere iki farklı şekilde kullanımı mümkün olan kollar, aydınlatma vurgusuyla birlikte adeta bir tür teknoloji çağrışımına dönüşüyor. Red Dot 2016 ‘’En İyi Buzdolabı, Dondurucu’ ödülü sahibi.

artemide

Artemide S.p.A. Eggboard

Aydınlatma öğelerinde zirve noktası olabilir mi? Günün birinde? Kim bilir? Ama şu bir gerçek ki bu konuya dair tasarımsal ve inovatif hareket sahası uçsuz bucaksız; işte Artemide S.p.A. Eggboard da bunun çarpıcı örneklerinden. Özelliği ise gürültü emici özelliğe de sahip olması, akustik odalar için muhteşem bir çözüm. Ses emilimi ve aydınlatmanın etkileyici bir füzyonu.

Devam edecek...

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.