Amazon, Türkiye Açılımını Almanya’dan Yaptı

Uzun zamandır hem Polonya hem de Türkiye pazarıyla ilgili AR-GE haberlerine şahit olduğumuz Amazon, Türkiye için iddialı bir çıkış yaptı: Ücretsiz Kargo!

Yayınlanma:
Amazon, Türkiye Açılımını Almanya’dan Yaptı

Uzun zamandır hem Polonya hem de Türkiye pazarıyla ilgili AR-GE haberlerine şahit olduğumuz Amazon, Türkiye için iddialı bir çıkış yaptı: Ücretsiz Kargo!

Her ne kadar Türkiye’de faaliyet göstermese de, Türkiye için özel bir yol izlemeyi seçti, Amazon.

Amazon'dan Türkçe Platform

Almanya’da faaliyet gösteren Amazon.de’ye Türkçe dil seçeneği eklendi. Böylece Türkiye’den alışveriş yapmak isteyen müşteriler, Almanca ya da İngilizce değil, Türkçe dilinde aramalar yapacak ve ödemesini yapıp siparişini bekleyebilecek.

Ücretsiz Kargo!

İddialı çıkıştan kastım birazda bu idi. Almanya’da bulunan Amazon.de üzerinden yapılan alışverişlerde Türkiye’ye kargo ücretsiz olacak. Bu konuda da bir limit var elbet. 49 Euro ve üzeri alışverişlerde, siparişleriniz Türkiye adresinize ücretsiz teslim edilmiş olacak.

Türkçe Müşteri Hizmetleri

Evet, web sitesi haricinde müşteri hizmetleri de Türkçeleşti. Müşterilerine Türkçe dilinde kargo desteği, sipariş verme ve e-posta üzerinden bilgi desteği sunmayı planlayan Amazon Almanya, aslında Türkçe desteği ile Almanya’da yaşayan Türkleri de ilgilendiren bir atılım yapmış oldu. Almanya mağazası Amazon.de, 2015’te İngilizce, Ağustos 2016’da Flemenkçe ve Ekim 2016’da Lehçe hizmete başlamıştı.

amazonde-2

Web sitesiyle kalacak mı?

Pek sanmıyoruz. Bunu Türkiye’de bir depo açmaya yönelik adım olarak görmek dahi mümkün. Tabi ki hepsini zaman gösterecek. Ancak Amazon her zaman Türkiye’de ciddi faaliyetler içinde olmak istediğini belirtmişti. Amazon’un Türkiye’ye ücretsiz kargo ile hizmet vermeye başlaması dahi büyük bir adım, rekabet adına. Detayları aktarmaya devam edeceğiz...

Yazar: Said Murat

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.