HP Envy 13 D00NT P0F44EA Testte!

Şık tasarımıyla dikkat çeken, yüksek performanslı ultrabook modeli HP Envy 13 D00NT P0F44EA inceleme konuğumuz oldu. İşte detaylar...

Yayınlanma:
HP Envy 13 D00NT P0F44EA Testte!

Pozitif hisler uyandıran etkileyici tasarımı ile sizi karşılıyor HP Envy 13 D00NT P0F44EA. En kalın noktası 1.3 cm, ağırlığı ise 1 kilo 360 gram. Her ikisinin de 13 inç ekranlı bir ultrabook için etkileyici göstergeler olduğuna şüphe yok. Görsel olarak iyi bir his uyandırdığına şüphe yok, detayları da ele almak gerek…

HP Envy 13 D00NT P0F44EA Tasarımı

Hafif ve ince, ayrıca iyi görünüyor. Geniş bir ön panel ve ekranla da sizi karşı karşıya bırakıyor. Ekran çerçevesi gayet ince yapıda ve altındaki menteşeler de görünmüyor. Böylelikle ekran ve tuş takımı arasında adeta geometrik bir bütünlük söz konusu. Ekranın üst kısmında webcam (HD çözünürlüklü), altta ise HP logosu dikkat çekiyor. Klavyenin üstünde, sağ kısımda Bang & Olufsen logosunu görmemek imkansız; Danimarka merkezli ses teknolojileri şirketi, teknoloji severlerin yakından tanıdığı ama yüksek fiyat etiketleri nedeniyle çok da kolay ulaşamadığı markalardan biri.

Üründe ses gücünün arkasında iyi bir marka olduğunun ilk sinyali geldi. Modelde tuş takımı kullanışlı, aralıklar ve yükseklikler gayet iyi. Sık yazı yazan biri için kısa bir alışma süresinin ardından kendi limitlerinin üzerine çıkma fırsatı vaat ediyor klavye tuşları. Touch pad kısmında malzeme kalitesi çok yüksek, orta noktada yer aldığı için yanlarda ortalama ölçülerde bir bilek yaslama alanı sağlanıyor. Ürünün arabirimler yönünden zengin olduğu da gözden kaçmıyor. Belki tuş takımı için farklı tonda bir renk seçilebilirdi, tamamen aynı tında bir ön panel kimileri için sıkıcı olabilir.

0ce8b63fe4aaf4e7885d47897ad6b2d7

Teknik özellikler, performans ve sonuç

Ekranı 1920 x 1080 piksel ( Full HD) çözünürlük sunuyor. Intel Core i5-6200U işlemcisi ile 2.80 GHz saat hızlarında çalışabilen HP marka ultrabook, yazılım tarafında Windows 10 önyüklü geliyor. Intel HD Graphics ekran kartı, 256 GB SSD, 4 GB RAM öne çıkan donanım özellikleri. RAM’i yükseltilemiyor. 9 saate varan şarj süresi sunan modelde mobilite uzun süre boyunca herhangi bir adaptör ya da kabloya bağımlı olmaksızın elde edilebiliyor.

Uzun şarj dayanıklılığı ürünün en önemli özelliklerinden biri. 3 adet USB 3.0 portu bulunan modelde ayrıca HDMI portu ile kart okuyucu bulunuyor. Ethernet üzerinden internet kullanmayı planlıyorsanız ek bir aparata ihtiyacınız olacak; bunun için size TP-Link UE300 network adaptörünü tavsiye ediyoruz. Ultrabook modelinde 802.11bn WiFi standardı bulunuyor, Bluetooth tarafında da 4.0 standardını görüyoruz. Her ikisi de eksi puan; 802.11ac ve en azından Bluetooth 4.1 olabilirdi.

Ürünün oyun oynamaya elverişli olmadığını belirtmek gerekiyor. İnternette, sosyal medyada sörf ve Full HD video izlemek için yüksek mobilite (hafifliği ve şarj dayanıklılığı ile) vaat eden bir yöntem olacağına şüphe yok. Tasarımı ve genel performansı da gayet iyi.

Artılar: Tasarım Malzeme kalitesi Pil dayanıklılığı Performans Hafif Ekran.

Eksiler: Fiyat Bazı donanım özellikleri.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.