Huawei Mate 9 Özellikleri ve Fiyatı Açıklandı

Yılın merakla beklenen akıllı telefon modellerinden biri olan Huawei Mate 9 özellikler, fiyat ve diğer öne çıkan detayları ile sizlerle.

Yayınlanma:
Huawei Mate 9 Özellikleri ve Fiyatı Açıklandı

Türkiye’de yoğun ilgi gören Huawei Mate 8’in devam modeli, yeni Huawei Mate 9 tanıtıldı. En yeni işletim sistemi Android 7.0 Nougat ile gelen akıllı telefonda 5.9 inçlik ‘dev’ ekran dikkat çekiyor. Cihazın fiyat/performans anlamında bu sene bir nebze ‘pahalı’ kalması ise düşündürücü olacak gibi. İşte tüm yönleri ile Huawei Mate 9 özellikler ve fiyat…

Huawei Mate 8, son dönemin en çok sorulan, bizlerin de bolca e-mail aldığımız akıllı telefon modelleri arasındaydı. Ancak üzerinden 1 yıl geçti ve Huawei, iddialı modelinin 2016 versiyonunu Almanya’nın görkemli Münih şehrinde tanıttı. Daha önce Olimpiyat Oyunları’na da ev sahipliği yapan şehir, uzun bir aradan sonra böylesine önemli bir teknoloji lansmanı ile gündeme gelmiş oldu.

Huawei Mate 9, Galaxy Note 7 başarısızlığının ardından önemi daha da artan bir cihaz. Çünkü Android tarafında büyük ekran olarak tabir edilen phablet sınıfında öne çıkan ‘güncel’ bir alternatif neredeyse yoktu. Mate 9’un gerek tasarım, gerekse donanım argümanları ile Note 7’nin yerini alması kuvvetle muhtemel. Üstelik Samsung’un artık rafa kaldırılan akıllı telefonundan daha düşük bir fiyat etiketi ile. Cihazın teknik özellikleri bir hayli etkileyici...

huawei-mate-9-resmi-gorsel

5.9 inçlik 'dev' ekran!

Huawei Mate 9 teknik özellikler konusunda dikkat çekici detaylar sunuyor. Öncelikle 5.9 inç ekranda Full HD çözünürlük değeri söz konusu. İlk incelemeler sonucunda iddialı, canlı ve net bir ekran deneyimi vaat ettiği görülen cihazda, ayrıca kenarlardaki kavisli ekran tasarımı da ön planda. Bu özellik, Samsung ve Apple’ın en yeni üst segment cihazlarında görülmekteydi. Donanım tarafında 8 çekirdekli HiSilicon Kirin 960 çipseti ile geliyor Mate 9. Bu çipsetin 4 çekirdeği 1.80, 4 çekirdeği ise 2.40 GHz saat hızlarında çalışıyor ve gerek stabilite, gerekse hız anlamında beklentileri fazlasıyla karşılıyor.

Üründe bir diğer güncel donanım çözümü olan Mali-G71 MP-8 grafik işlemcisi kullanılmış. Ayrıca 4 GB RAM ile birlikte geliyor. Böylelikle oldukça yüksek bir grafiksel çözümleme teknolojisi sunulmuş olunuyor. Peki dahili depolama konusundaki göstergeler neler? Üründe 64 GB dahili depolama alanı var. Bu geniş hafızaya ek olarak SIM kart girişinin olduğu kısıma microSD de takılabiliyor.

Artırılabilir hafıza desteği beklenildiği üzere 256 GB'a kadar. 4000 mAh pil kapasitesi, 4.5G uyumluluğu, NFC, GPS, 802.11ac WiFi, Bluetooth 4.2 ve parmak izi okuyucusu diğer detaylar arasında. Peki kamera özellikleri nasıl? Baştan söyleyelim Huawei iyi iş çıkarmış...

huawei-mate-9-lifestyle

Leica imzası taşıyor

Huawei Mate 9’un en çok merak edilen konularından biri de kamerasıydı. Beklentilerin büyük ölçüde karşılandığı görülüyor. 20 MP ve 12 MP olmak üzere çift arka kamerayla gelen cihazda düşük ışıkta daha net sonuçlar için f/1.9 diyafram açıklığı, çift ton LED flaş ve hareketli anlarda daha iyi fotoğraflar sağlayan optik görüntü sabitleyicisi bulunuyor.

Oldukça başarılı bir harman. Ön kamerası 8 MP ve f/1.9 diyafram açıklığı ile 1080p video kaydı özelliklerine sahip. Hem selfie severler hem de YouTube, Periscope canlı yayıncıları ile Instagram video paylaşımcıları için ilginç bir alternatif oluşturuyor.

huawei-mate-9-kamera-arka-kisim

Siyah, uzay grisi, ay ışığı gümüşü, şampanya altın, mocha kahverengi ve seramik beyaz olmak üzere çok sayıda renk seçeneği ile sunulacak olan Huawei Mate 9 Türkiye fiyatı beklentisi de şekillenmiş durumda. Fransa, ABD, Çin gibi ülkelerde 700 dolar civarı bir fiyat etiketi üzerinden satışlarına başlanacağı kaydedilen akıllı telefonun ülkemizde 2500-3000 TL aralığında sunulması bekleniyor. Açıkçası fiyatı bir nebze yüksek olacak gibi.

Ancak özellikleri ile birlikte ele alındığında yine de bir nebze sınıfı geçiyor. Merak ettiğimiz en önemli soru ise teoride oldukça etkileyici özelliklerle gelen modelin kullanımı, performansı nasıl? Bunun için ürünün detaylı incelemesine çok kısa süre içinde başlayacağız.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.