TP-Link TL-WA855RE İncelemesi

WiFi menzil geliştiricisi TP-Link TL-WA855RE inceleme makalesi ile karşınızda. Cihazın özellikleri, fiyatı ve diğer öne çıkan detayları...

Yayınlanma:
TP-Link TL-WA855RE İncelemesi

İnternet ağları evler ve iş yerleri için olmazsa olmazlar arasında. Hemen her aile ferdinin ya da çalışanın mobil cihazları, en az bir bilgisayar ve bazen akıllı teknolojilerle donatılan ortamlarda kimi durumlarda internet kaynağı olan modem yetersiz kalabiliyor. Bunun temel nedenleri ev/iş yerinin şekli, büyüklüğü olabiliyor. Bu noktada bağlanan cihaz sayısının yüksekliği hızı etkilemekle beraber kapsama alanının etkisini azaltan etmenin ‘büyük alan’ olduğu biliniyor. Eğer yaşam alanı iki ve daha fazla kata sahipse, 200 metrekarelere varan seviyelerde büyükse bazı ek çözümler gündeme geliyor. İşte bunlardan en çok bilinen internet ağının kapsama alanını genişleten WiFi menzil genişleticiler. Test merkezimizde bu yönde geliştirilen modern cihazlardan biri olan TP-Link TL-WA855RE’yi ağırladık. Aygıt son derece iddialı, üstelik tasarımıyla da dikkat çekiyor.

Tasarım: TL-WA855RE, zarif bir kutu içerisinde geliyor. Bir adet Ethernet kablosu ve ürünle birlikte kolay kullanım klavuzu çıkıyor. Aygıt çift antenli ve oldukça hafif. Malzeme kalitesi gayet iyi. Prize takılarak çalışıyor. Üzerinde bir adet butonu ve alt kısmında da Ethernet girişi bulunuyor. Böylelikle sadece kablosuz ağa bağlanıp kapsama alanını yükseltmiyor, Ethernet kablosuyla da kullanılabiliyor. 125430443-3-tp_link_tl_wa855re_300_mbps_wireless_n_wall_pluggeTeknik özellikler: Bu ürün hızlı ve güvenilir kablolu ve kablosuz bağlantı sağlamak için mevcut Wifi kapsama alanını artırmaya yarıyor. Öncelikle kullanımı son derece basit. Yönlendirici üzerindeki WPS düğmesine basın, sonra kurumuma başlamak için TL-WA855RE üzerinde bulunan Range Extender düğmesine basarak internet bağlantınızı genişletin. Hepsi bu. Üzerindeki akıllı LED göstergesi basit, renk koduyla kolaylık sağlayarak mükemmel konumu bulabilmenizi sağlıyor.

Eğer iyi bir noktadaysa yeşil, daha zayıf bir bölgedeyse turuncu ışık yanıyor. Daha hızlı ve daha güvenilir Wi-Fi için harici antene sahip. Yeni WiFi Erişim noktası oluşturatak AP modunu destekliyor. Ayrıca Kolayca Mesafe Artırma Özelliği düğmesine basarak geniş kapsama alanını genişletmenize de imkan tanıyor. Güç tasarrufu için aralık genişleticisini Güç Zamanlaması Ayarlama Bariyer Uygulaması uzaktan mobil cihazlar ile kolay erişim ve yönetimi sağlıyor. Üstelik herhangi bir Wifi Router ile birlikte sorunsuz çalışabiliyor. Kompak boyutlarına rağmen ev ya da iş yerinde interneti diğer cihazların ulaşamadığı yerlere ulaştırıyor. TL-WA855RE internet hızınızı 300Mbps’a destekliyor ve en favori cihazlarınızın internet bağlantısını mümkün olduğunca hızlı tutmayı da başarıyor.

TP-Link TL-WA855RE inceleme yazısında MIMO teknolojisinden bahsetmemek olmaz... TL-WA855RE’yi öne çıkaran özelliklerden biri de MIMO teknolojisi. Bu özellik, iki harici antenle kolay kuruluma yardım eder ederek ağınızın hızını büyük ölçüde hızlandırıyor ve harici antenler ulaşamadığınız yerlerde internet sinyalini dengeli bir şekilde ulaştırıyor. Eğer ‘WiFi burada çekmiyor’ gibi sorunlarınız varsa bu aygıta bir şans vermenizi tavsiye ediyoruz.

Artılar:Menzil genişliği Fiyat Performans Kolay kurulum Tasarım

Eksiler:Farklı renklerde olabilirdi TP-Link TL-WA855RE fiyatı: 89 TL Kampanyalarla 60 TL gibi fiyatlara satın alınabiliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.