Koreli Bankacılık Devi Blockchain Entegrasyonuna Hazırlanıyor

Güney Kore’nin en önemli kredi kartı şirketi, ‘özel bir Blockchain teknolojisini’ kendi bünyesinde kullanmaya hazırlanıyor. İşte detaylar…

Yayınlanma:
Koreli Bankacılık Devi Blockchain Entegrasyonuna Hazırlanıyor

Güney Kore’de finans teknolojileri alanında önemli bir gelişmenin detayları kamuoyuna yansıdı. Buna göre ülkenin en büyük kredi kartı kuruluşu KB Kookmin Cards’ın, aynı yin Kore merkezli öncü Bitcoin girişimlerinden biri olan Coinplug tarafından geliştirilen Blockchain teknolojisini kullanacağı açıklandı.

Coinplug’un sunacağı teknolojinin KB Kookmin Cards tarafından yıl sonuna kadar dijital kimlik korunması ve doğrulaması alanında kullanılacağı kaydedildi. En son 2015 yılı sonunda aldığı 5 milyon dolarlık yatırımla gündeme gelen Güney Kore merkezli Coinplug da böylelikle uzun bir aradan sonra adından söz ettirmiş oldu.

Coinplug Operasyon Sorumlusu Richard Yun, KB Koomkin’in mevcut kredi kartı hizmetlerine kendileri tarafından geliştirilen aracı entegre etmek istediğini, ticari amaçlarla kullanımın söz konusu olduğunu belirtti ve hizmetin müşterilere Aralık ayı ortasında sunulacağı sözlerine ekledi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.