Lenovo Yoga 500 Testte!

Bazen tablet, bazen bilgisayar ve isterseniz sadece 14 inçlik bir ekran… Mütevazi fiyatlı ve fonksiyonel bir dizüstü bilgisayarla tanışmaya ne dersiniz?

Yayınlanma:
Lenovo Yoga 500 Testte!

Gelecekte cepten çıkarılacak ekranların katlanarak büyük monitörlere dönüşeceğini biliyoruz. Başka fütüristik şeyleri de. Ancak konu günümüz ve ihtiyaçlar da aşağı yukarı belli. Taşınabilsin, gerektiğinde tablet olsun ama dizüstü bilgisayar olarak da kullanabileyim diyenler için günyüzüne çıkan bir segment var. Lenovo ise bu segmentin öncü şirketlerinden biri. Oldukça inovatif modellerle teknoloji raflarında görmeye alıştığımız Çin merkezli teknoloji markasının iddialı modellerinden Yoga 500’ü test merkezimizde ağırladık. Bu dizüstü bilgisayar 14 inç ekranla geliyor ve modern tasarımıyla dikkat çekiyor. Detaylara geçiyoruz…

Tasarıma Dikkat ettiniz mi? Lenovo Yoga 500’ün model isminde bir sihir var: Yoga. Yani harekete meyilli; bir yandan da sofistike teknoloji ürünlerine işaret eden bir isimlendirme belki de ve Yoga 500 için ele alındığında bu konumlandırmayı hak edecek unsurlarla karşılaşıyorsunuz. Model oldukça zarif bir kutu içerisinde sizi karşılıyor. Kutusundan ortalama büyüklükte bir şarj kablosu çıkıyor. Dizüstü bilgisayarla ilk temasınız derin duygulara gebe. Farklı olduğunu hissediyorsunuz ama biraz fazla ağır olduğunu da. Plastik kapağında Lenovo logosu görülüyor.

Ekran kapağını kaldırmadan dikkat çeken birkaç detay daha var; metal ekran menteşeleri ve bolca havalandırma kanalı. Ekran açılınca şunu fark ediyorsunuz, açıldıkça açılıyor. Tam 360 derecelik açıyla açılabilen ekranı, bu sayede bir tablet formunun da aralarında bulunduğu dört farklı kullanım modu sunuyor. Diğer modlar dizüstü bilgisayar, stand ve çadır modu olarak adlandırılmış. Film mi izleyeceksiniz; stand modu harika. Çalışacak mısınız dizüstü ve dokunmatik işlemler üzerine de yoğunlaşmanız gerekiyor, tablet modunda kullanın. Karar sizin. Lenovo Yoga 500 klavyesi kullanışlı. Tuşlar konforlu bir kullanım vaat ediyor. Ancak hızlı yazı yazan kimseler için kısa bir alışma sürecinin söz konusu olması muhtemel. Çünkü tuşlar kimi kullanıcılara bir miktar sert gelebilir. Tuş aralıkları ve yükseklikleri ise gayet iyi. Touch pad geniş ve son derece kullanışlı bir kullanım sunuyor.lenovo-2

Teknik özellikler Windows 10 önyüklü gelen Lenovo Yoga 500, Intel Core i5 6200-U işlemcisine sahip. Bu işlemci Turbo Boost teknolojisi sayesinde gerektiğinde 2.8 GHz’e varan saat hızlarına ulaşıyor. 4 GB RAM, 2 GB NVIDIA GT940M ekran kartı, 500 GB HDD + 8 GB SSD öne çıkan özellikleri. 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü dokunmatik IPS özellikli 14 inç ekranında görüntüler canlı ve gayet iyi. Renk doygunluğu üst seviyede başarılı. Ürün 8 saate varan pil ömrüyle de yüksek bir ‘kablolara bağlı olmaksızın’ mobilite imkanı sağlıyor. Dolby Home Theater ses teknoloji ile odayı dolduran ses deneyimi, Şebeke ücreti ödemeden veya WiFi bağlantısına ihtiyaç duymadan hızlıca dosya paylaşabilmenizi sağlayan SHAREit’in de aralarında yer aldığı Lenovo DOit uygulamaları diğer öne çıkan detaylar.

Artılar: Performans Çokyönlü kullanım Ekran Donanım Tasarım Lenovo DOit uygulamaları Şarj dayanıklılığı

Eksiler: Daha hafif olabilirdi Sert klavye tuşları

Yazar: Ferhat Verdi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.