Türkiye’deki Instagram Kullanıcı Sayısı Açıklandı

Türkiye’deki Instagram kullanıcı sayısı, şirketin EMEA Bölgesi İş Geliştirme Yöneticisi Amy Cole tarafından açıklandı.

Yayınlanma:
Türkiye’deki Instagram Kullanıcı Sayısı Açıklandı

Türkiye’deki Instagram kullanıcı sayısı açıklandı. Buna göre dünya genelindeki 500 milyonun üzerindeki Instagram kullanıcısının 22 milyonu Türkiye’den. Rakamın güncel olduğu bildirilirken resmi açıklama şöyleydi: Türkiye’deki faaliyetleri açısından heyecan verici bir dönemde olduklarının altını çizen Cole, “Topluluğumuzla birlikte buradaki işlerimiz de büyüyor. Instagram reklamları Türkiye’deki işletmelerin kullanımına Eylül 2015’te açıldı ve o zamandan bu yana ülkedeki iş ortaklarımızla gelecek vaat eden sonuçlara ulaştık. Türkiye’deki 22 milyonluk topluluğumuz her geçen gün daha da büyüyor ve bu da her ölçekteki yerel işletmenin, müşterileri ile etkili bir biçimde iletişim kurmasına olanak sağlıyor” dedi. Açıklama yüksek takipçi sayısının önemi de bir kez daha gündeme taşıdı...

instagram-girl

Yüksek takipçi sayısının önemi ortada

Türkiye’de ulaşılan kullanıcı sayısı yüksek takipçi sayılarının önemi de bir kez daha ortaya koyuyor. Örneğin 2 milyon takipçili bir Türk Instagram fenomeni, ülkemizdeki kullanıcıların yüzde 10’a yakın kesimi tarafından takip edilmiş oluyor.

instagram-lifestyle-teknoloji-turu

Yüzde 80'i ABD dışından

Öte yandan Instagram kullanıcılarının yüzde 20’sini ABD’deki, yüzde 80’ini ise ABD dışı ülkelerdeki kişilerin oluşturduğu bilgisi de aktarıldı.

Instagram'da günde 4 milyar 200 milyon beğeni

Yine son verilere göre Instagram'ı her gün en az bir kez açan kullanıcı sayısı 300 milyon. Günlük beğeni sayısı 4 milyar 200 milyon ve günde paylaşılan fotoğraf/video sayısı da 100 milyona yakın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.