Android 7.1 Nougat'lı Google Pixel’in Özellikleri ve Fiyatı

Merakla beklenen Android 7.1 Nougat önyüklü akıllı telefon Google Pixel özellikleri, fiyatı, artıları, eksileri ve diğer öne çıkan detayları.

Yayınlanma:
Android 7.1 Nougat'lı Google Pixel’in Özellikleri ve Fiyatı

Google, yeni akıllı telefonu Pixel’i ABD’nin San Fransisco şehrinde, 4 Ekim 2016 tarihinde düzenlenen etkinlikle birlikte tanıttı. Akıllı telefon, Android 7.0 Nougat işletim sistemi ile geliyor. Ayrıca 5 inç Full HD ekranı ile dikkat çekiyor. Cihazda 143 gramlık ağırlık ise dikkat çekici (biraz ağır). Öte yandan 14 cm uzunluk ve 7 cm genişlik ölçülerinde. 8.6mm kalınlığıyla da ilginç (kalın).

12 MP arka kameraya sahip Snapdragon 821 çipseti, Adreno 530 GPU, 4 GB RAM, 32 ve 128 GB olmak üzere iki farklı depolama alternatifi ve 200 GB’a kadar microSD desteği öne çıkıyor. 2770 mAh pil kapasitesine sahip olan Google Pixel’de Bluetooth 4.2, 802.11ac, NFC ve USB Type-C diğer özellikler arasında. Üründe 12 MP arka ve 8 MP ön kamera bulunuyor. google-pixel-arka-kamera

Google Pixel fiyatı ne olacak? 13 Ekim’den itibaren ön siparişleri alınmaya başlanacak olan Pixel’in fiyatı ABD için 649 dolardan başlayacak. Satışlar 20 Ekim 2016 itibarıyla başlıyor. Buraya tıklayarak detaylarına yakından bakacağız makalede Google Pixel'in özelliklerini tanıtımından önce ele almıştık. Hemen hemen tüm tahminler doğru çıkmış durumda. Yorum Google Pixel hantal ve kalın tasarımlı. Teknik özellikleri ise sınırların üzerinde.

Yazılım tarafında da fark yarattığını (Android 7.1 ile) söylemeye gerek yok. Fiyatı ise tam bir -amiral gemisi fiyatı- yani hiç uygun bir etikete sahip değil. ABD'li potansiyel tüketicilerin ilgi göstermesi muhtemel, ancak doğuya gelindiğinde (Türkiye'de dahil) bu cihaza 3000 TL civarı (muhtemel Google Pixel Türkiye fiyatı) bütçe ayrılır mı büyük bir soru işareti. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz...

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.