Apple Sonraki iPhone Ekranı için Sharp ile Görüşüyor

Apple 2017 model iPhone'larda OLED ekran kullanmak istiyor. Bunun için ise Sharp ile pazarlık masasına oturduğu söyleniyor.

Yayınlanma:
Apple Sonraki iPhone Ekranı için Sharp ile Görüşüyor

Apple yeni gözbebekleri iPhone 7 ve iPhone 7 Plus piyasaya çıkalı henüz 1 ay olmamışken bir sonraki iPhone modeline dair ciddi dedikodular gelmeye başladı. Söylentilere göre Apple bir sonraki iPhone modelinde OLED ekran kullanmak istiyor. Bu isteğine yönelik de Japon üretici Sharp ile konuşmalara başlandı... Bloomberg'in haberine göre Apple'ın 2017 model iPhone'lar için Sharp'la pazarlık masasına oturduğu kulaktan kulağa yayılıyor. Sharp'ın ana tedarikçi olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Apple daha önceleri yaptığı gibi birden fazla tedarikçiyle bu konuda anlaşma sağlayabilir. Yani yeni iPhone'ların OLED ekranını tümüyle Sharp'ın mı yoksa LG, Samsung gibi diğer üreticilerin mi üstleneceği kesin değil.

sharpapple

Eğer bu söylentiler doğruysa Apple ilk kez bir iPhone modelinde OLED ekran kullanmış olacak. Hali hazırda Apple'ın tüm ürünleri arasında OLED ekran kullanılan tek cihaz Apple Watch. Bununla birlikte yeni MacBook Pro modellerinde de OLED dokunmatik panel kullanılabileceği konuşuluyor. Apple'ın iPhone 7S mi yoksa iPhone 8 olarak mı çıkaracağı bilinmeyen 2017 model iPhone'ların OLED ekrana geçecek olması bir takım tasarım değişikliklerini de beraberinde getirebilir. 2017 yılı iPhone'un 10. yılı olacağı için birçok otorite yeni modelin radikal değişikliklerle geleceğini ön görüyor. Bu radikal değişikliklerden ilki de Sharp'ın üreteceği yeni OLED ekranlar gibi duruyor. Bakalım önümüzdeki günlerde "10. yıl iPhone'u" na dair ne gibi dedikodular duyacağız.

Yazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.