Photokina 2016’da Dikkat Çeken 4 Fotoğraf Makinesi

Almanya’da düzenlenen dünyanın en önemli fotoğrafçılık fuarlarından Photokina’da öne çıkan modellerden bazıları…

Yayınlanma:
Photokina 2016’da Dikkat Çeken 4 Fotoğraf Makinesi

Canon EOS M5 Canon, EOS M5 modelini tanıttı. Canon’un DIGIC 7 işlemcisini barındıran ilk EOS modeli olma özelliği taşıyan bu aynasız sistemli fotoğraf makinesi, iddialı görüntüleme teknolojileriyle dikkat çekiyor.

canon-eos-m5

Başta 24,2 megapiksel APS-C CMOS sensör ve Dual Pixel CMOS AF olmak üzere en son görüntüleme teknolojileri kullanılmış. Yeni modelin kullanıcıları net ve nüansları kuvvetli fotoğraflar çekip ve dinamik, sinematografik videolar kaydedebilirler.

nikon

Nikon KeyMission 170, 360 ve 80

Nikon, aksiyona meyilli fotoğraf/video meraklıları için geliştirilen üç yeni modeliyle fuarın renkli markaları arasında yer aldı. KeyMission 170, 360 ve 80 model adlarına sahip aygıtların tümü suya ve düşmeye dayanıklı. KeyMission 360 ve 170 4K video kaydedebiliyor, 80 modeli ise 12MP ön kameraya sahip daha mütevazı fiyatlı bir seçenek. Her üç modelin de mobil uygulama üzerinden kullanımı mümkün.

fujifilm

Fujifilm GFX 50S

Photokina 2016’nın dikkat çeken yeni fotoğraf makinesi modellerinden bir diğeri de Fujifilm imzası taşıyan 51.5 MP çözünürlükte fotoğraf çekilebilen orta format fotoğraf makinesi oldu. Fujifilm GFX 50S, 35mm formatından yüzde 70 daha büyük sensörü ve çıkarılıp takılabilen modüler vizörünün yanı sıra yüksek çözünürlükte video özelliğiyle de çarpıcı. Fiyatı da öyle; yapılan açıklama ’10 bin dolar’ civarında olacağı yönünde. Fujifilm, Alman orta format üreticisi Hasselblad ile kapışmak istiyor gibi…

olympus2

Olympus E-PL8

Retro stil ve modern teknolojiler bu aygıtta bir arada! Olympus E-PL8, aynasız sistemli bir fotoğraf makinesi, dönebilen dokunmatik ekranı ve akıllı telefon üzerinden kontrol olanakları sunmasıyla dikkat çekiyor.16.1 MP fotoğraf çekilebilen ve Full HD video kaydı gerçekleştirilebilen modelde; 81 noktalı AF, çok sayıda filtre, 25 farklı sahne modu, +/- 5 EV pozlama telafisi, ISO 200 – 25600, saniyede 8,5 kare seri çekim hızı, harici flaş öne çıkan diğer detaylar arasında.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.