Snapchat’in Kamera Gözlüğü Spectacles ile Tanışın

Spectacles, Snapchat tarafından geliştirilen son derece inovatif bir aygıt. Yakından bakmaya ne dersiniz?

Yayınlanma:
Snapchat’in Kamera Gözlüğü Spectacles ile Tanışın

Snapchat, artık sadece bir uygulama değil. Cuma günü şirketten yapılan resmi açıklama ve duyurular da gösteriyor ki, kamera özellikli Snapchat gözlüğü yani Spectacles, pek yakında yeni aksesuarlarımız arasına girmiş olacak. The Wall Street Journal’da yapılan resmi duyuru ile konuya açıklık getiren Snapchat, birkaç yıldır yeni gözlük teknolojisi üzerinde çalışıyor olduklarının altını çizdiler. Küçük ve gizli bir Snapchat ekibi tarafından Snap Labs (Snap Laboratuvarları) içerisinde geliştirilen Spectacles hakkında sayfa sayfa detaylara sahip değiliz ne yazık ki. Ancak biraz öğrendiğimiz kadarını paylaşmak isteriz sizlerle.

snapchat1

129 Dolar’a Amerika’daki mağazalarda satışa çıkacak olan Spectacles, birkaç farklı renkte olacak. Piyasaya çıkış tarihi ise bu bahar olarak geçiyor, bize gelen dedikodularda. Şimdilik ilk versiyon için 10 saniyelik video kayıtları planlanıyor, Spectacles üzerinden. 115 dereceli lens kullanılıyor ve bunun büyük sebebi de gerçek insan gözünün aldığı görüntüye yakın bir kare sağlayabilmek.

snapchat3

Ürünün şarj aleti de son derece ilginç.

Çektiğiniz videolar, Wi-Fi ve Bluetooth teknolojileri ile telefonunuzdaki Snapchat uygulamasının ‘hikayelerim’ bölümüne kayıt ediliyor olacak. Daha sonra seçtiklerinizi paylaşabiliyor olacaksınız. Şarj aleti ile gelecek olan gözlüğün bataryasını günde 1 kez doldurmanız yeterli olacak. Spectacles’ı sizler için biz de heyecanla bekliyoruz! Snapchat için yeni bir çığır açacak olan bu proje, bakalım beraberinde neler getirecek.

Yazar: Said Murat

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.