Instagram için En İyi 4 Fotoğraf Düzenleme Uygulaması

Fenomen olmak ister misiniz? Instagram için kullanlan en iyi profesyonel fotoğraf düzenleme uygulamalarını bir araya getirdik. Üstelik listede ilginç püfler ve sürprizler de var...

Yayınlanma:
Instagram için En İyi 4 Fotoğraf Düzenleme Uygulaması

iOS ve Android platformları için yetenekleri ile baş döndüren profesyonel seviyeden yeni başlayanlara kadar herkese hitap eden fotoğraf düzenleme uygulamaları bu konuda bir araya getirildi. Listede birbirinden iddialı uygulamalar var. Üstelik çoğu ücretsiz, fark yaratmaya hazır mısınız?

snapseed_2

SnapSeed

Üst düzey özelliklerle donatılmış onlarca fotoğraf işleme/editleme/düzenleme uygulaması bulmak mümkün. Bunlar arasında ciddi anlamda çok yetenekli uygulamalar mevcut olsa da, tüm bu uygulamaların yeteneklerine aynı anda sahip olabilen çok az uygulama bulunuyor. Bu uygulamalardan biri de Snapseed! Snapseed’in yeteneklerine gelmeden önce, iOS ve Android ile olan mükemmel uyumundan söz edelim mi? Snapseed sistemi daha az yoruyor ve böylece uzun süre fotoğraf işleseniz dahi diğer fotoğraf işleme uygulamalarına kıyasla daha az pil harcıyor.

Snapseed’in içerisinde yer alan katmanlar (layer), kullanımıyla kullanıcılarını mest ediyor. Snapseed’te layer kullanmak, özellikle tasarımcılar için çocuk oyuncağı demek mümkün, eğer yeniyseniz de kısa sürede alışıyorsunuz.

Snapseed ile fotoğraflarınızı kırpabilir, düzenleyebilir, temel ve ileri düzey renk ve efekt işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Odaklama noktası ayarlama, organik çerçeve ekleme, vintage efektler verme, fotoğrafı keskinleştirme/bulanıklaştırma gibi işlemler, Snapseed’te emrinize amade.

Twitter, Facebook, Instagram, Flickr ve YouTube entegrasyonları bulunan uygulama, bu sayede işlediğiniz fotoğrafları anında internette paylaşmanıza olanak sağlıyor. Bu arada 2 milyonu aşkın takipçiyle Türk Instagram fenomeni Sezgin Yılmaz da (@sezyilmaz) sıkı SnapSeed kullanıcılarından. Kendisiyle gerçekleştirdiğimiz röportajda okurlarımızla paylaştığı püf noktalarına göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Platformlar: iOS, Android Ücretsiz. Android, iOS.

b612_-2

B612

B612 dilediğiniz zaman, dilediğiniz yerden selfie çekmeniz için ideal bir uygulama. Eksiksiz bir selfie uygulaması olarak tasarlanan B612 başka yerde bulamayacağınız yeni ve eğlenceli özellikleri ile dikkat çekiyor. Dolayısıyla Instagram’da paylaşıma hazır görseller elde edebilmenizi sağlıyor.

Temelde sizi artık Instagram'da kendiliğinden oluşturulabilen filtrelerin çok daha fazla çeşidiyle memnun ediyor diyebiliriz. Elbette sadece kendinize bıyık yapmıyor,üzerinize küçük kalpler yerleştirmiyorsunuz; düzenleme olanakları da çok başarılı. Filtrelerden efektlere çok sayıda düzenleme özelliğine sahip olması sayesinde tam bir trend durumunda. 150 milyonu aşkın B612 kullanıcısı yanılmış olamaz!

Platformlar: iOS, Android Ücretsiz.

Okuma Tavsiyesi: Instagram'da en çok fotoğraflanan 30 nokta neresi?

layout

Layout

Instagram'ın bu iddialı uygulamasıyla kendi fotoğraflarının kombinasyonlarını oluşturup arkadaşlarınla paylaşarak eğlenceli ve eşsiz yerleşimler yaratabiliyorsun. Kamera rulonuzdan seçtiğiniz fotoğrafları veya uygulamanın içindeki Fotoğraf Kabini'ni kullanarak o anda çektiğiniz fotoğrafları çeşitli yerleşimlerde görebilmeniz de hoş yönleri arasında. Sonra en beğendiğiniz yerleşimi seçip istediğiniz gibi düzenleyerek size özel hale getirebiliyorsunuz.

Fark yaratmak isteyenler için denenmesi gereken en iyi Instagram uygulamalarından biri. Layout'un basit ve kolay kullanımı sayesinde kontrol tamamen kullanıcının elinde. Görselleri çevirmek, değiştirmek veya yansımalarını oluşturmak için dokunmak yeterli, yaklaştırmak ya da uzaklaştırmak için parmaklarla yaklaştırıp veya uzaklaştırabiliyorsunuz. Yeniden boyutlandırmak için kenarlarından çekebilmek de mümkün. Platformlar: iOS, Android. Ücretsiz.

Pip

PIP Camera

Selfie akımı artık dijital hayatın olmazsa olmazlarından. iPad ile selfie pek fazla tercih edilmese de zaman zaman söz konusu da olabiliyor. İşte selfie ve diğer tüm fotoğraflar için geliştirilen PIP Camera adlı uygulama, multimedyalarınız üzerinde ‘fotoğraf stüdyosu tarzı’ efektler, kolajlar ve başka ilginç hamleler uygulayabilmenize imkan tanıyor. Basit bir kullanıma sahip uygulama ile örneğin arkadaşlarınızla çektirdiğiniz fotoğrafın şişe üzerinde görüntü halinde paylaşabiliyorsunuz. Eğlenceli ve yaratıcı bir fotoğraf uygulaması. Platformlar: iOS, Android. Ücretsiz.

sezgin-yilmaz-twitter

Yukarıdaki fotoğrafın (Twitter giriş sayfasındaki) sahibi Sezgin Yılmaz hangilerini kullanıyor?

Snapseed ve Camera+ en çok kullandığım iki program. Instagramın kendi filtrelerini de kullanıyorum. Instagramcılara da zaman ayırıp bol bol fotoğraf çekmelerini öneriyorum. Zaten zamanla bir tarz oluşturup kendi renklerini bulacaklardır. Bir fotoğraf bin kelime anlatır diye çok sevdiğim bir söz var. Gerçekten de öyle. Instagramın bu gücünü farkeden fotoğraf sanatçıları da artık bu uygulamaya çok önem vererek kendilerine çok güzel imkanlar sağlıyorlar ve inanılmaz büyük kitlelere ulaşıyorlar.

Sezgin Yılmaz'ın açıklamalarının devamı için buraya tıklayın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.