İş mi Arıyorsunuz? Bu Twitter Hesaplarına Göz Atın!

Artık kariyer Twitter'da çiziliyor. Twitter iş bulma isteyenler en güncel ilanları kariyer hesaplarını takip ederek keşfedebiliyorlar. İşte detaylar...

Yayınlanma:
İş mi Arıyorsunuz? Bu Twitter Hesaplarına Göz Atın!

Üniversiteler sona erdi; son tatiller de yapıldıktan sonra hummalı bir iş arayışı başlayacak. Gençler kariyerlerini çizmek için her geçen gün daha fazla sosyal medyayı kullanıyorlar. Sadece gençler değil; yeni iş kurmak isteyen girişimciler veya kariyerine yön vermek isteyen yetişkinler de Twitter üzerinde araştırmalar yapıyor. Siz de kariyerinizi Twitter’da çizebilirsiniz.

Artık şirketler Twitter’da özel olarak oluşturdukları kariyer hesaplarından gençlere hem iş tavsiyeleri veriyor hem de açık iş olanaklarını haber veriyorlar. Ayrıca birçok kariyer sitesi de Twitter hesaplarından çalışan arayan şirketleri iş arayanlarla buluşturuyor.

GTY_looking_at_computer_ml_140228_33x16_1600

Siz de yeni bir kariyer peşindeyseniz veya yeni döneme yeni bir iş ile girmek istiyorsanız aşağıdaki hesapları takip etmenizi tavsiye ediyoruz. Şansınız bol yolunuz açık olsun...

@kariyernet: Türkiye’nin en gelişmiş iş arama hesaplarından biri olan Kariyer.net, en güncel ve çok farklı sektörlerden iş ilanlarını bulabileceğiniz Twitter hesaplarından biri. İlanların dışında hesapta, çalışma ortamınızı iyileştirmeniz, iş hayatınızı nasıl yöneteceğiniz gibi başarıya giden yolda önemli tüyolar da veriliyor.

@Yenibiris: İlk kez bir iş görüşmesine mi gidiyorsunuz? Doğru meslek seçimini nasıl yapabilirsiniz? Girişimci olmak mı istiyorsunuz? Aklınızda kariyerinizle ilgili tüm soruları; doğru tavsiyelerle bu hesapta bulabilirsiniz.

@secretcvcom : Twitter sayfasında ağırlıklı olarak iş ilanlarına yer veren hesapta, web tasarımından muhasebeye mühendislerden öğretmenlere kadar geniş bir skalada kariyer çizilebilir. Ayrıca hesapta ilanlara yönelik yorumlarda bulunan kullanıcılarla da doğrudan iletişime yer verilerek doğru bir etkileşim sağlanıyor.

twitter-is-bulma

@elemannet: 240 bine yakın firmanın yer aldığı ve 20 bin kadar aktif iş ilanının bulunduğu hesapta, ilanların özelleştirilmiş görsellerle verilmesi daha fazla dikkat çekmesini sağlıyor. Ayrıca iş arayanlara yönelik de özel bilgilendirmelere de hesapta ulaşabilirsiniz.

@AdeccoTurkiye : Uluslararası bir insan kaynakları şirketi olan Adecco’nun Türkiye ofisinin Twitter hesabı, doğru bir kariyer çizilmesi yolunda önemli tavsiyelerde bulunarak hem gençlere yol gösteriyor hem de ünlü yöneticilerin görüş ve deneyimlerini aktarmaları için bir platform oluyor. Üst düzey iş ilanlarının da yer aldığı hesapta, önemli araştırmalara da yer veriliyor.

@engelsizkariyer : Türkiye’nin engelli iş gücü kaynağı olan Engelsiz Kariyer’in Twitter hesabı, engellilerin toplumda daha kolay kariyer edinmeleri için önemli bir sosyal platform görevi görüyor. 10 binden fazla nitelikli engelli adayın yer aldığı hesapta, şirketlerin özel ilanlarına da geniş yer veriliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.