İzlandalı Şarkıcı Björk’ten Sanal Gerçeklik Sergisi

İzlandalı müzisyen Björk’ün yeni Virtual Reality (sanal gerçeklik) projesi ilk kez 24 Eylül- 28 Ekim tarihleri arasında Montreal’de başlayacak Red Bull Music Academy kapsamında sergilenecek.

Yayınlanma:
İzlandalı Şarkıcı Björk’ten Sanal Gerçeklik Sergisi

Farklı disiplinleri bir araya getirerek gerçekleştirdiği çalışmalarla dikkat çeken şarkıcının yeni projesi, dünyanın dört bir yanından müzisyenlerin çeşitli projelerini de sergileyeceği RBMA kapsamındaki en heyecan verici işlerin başında geliyor.

RBMA ve DHC/ART Foundation for Contemporary Art eşliğinde yeni bir VR müzik klibi hazırlayacak olan Björk daha önce de benzer çalışmalar gerçekleştirmişti. Sanatçının geçtiğimiz yıllarda yaptığı diğer VR projeler ve akıllı telefon uygulamalarının da deneyimlenebileceği sergi, RBMA süresince Montreal’deki Centre Phi’de ziyarete açık olacak.

Türkiye’den İskeletor’un katılacağı akademi kapsamında aynı zamanda canlı performanslar, lecture'lar, etkinlikler ve atölyelerde birbirinden değerli sanatçılar boy gösterecek. 38 ülkeden 70 katılımcının yer alacağı akademide katılımcılar, Just Blaze, Deradoorian, Matias Aguayo ve Lucrecia Dalt ile birlikte stüdyo seanslarına katılma şansı elde edecek. Akademi etkinlikleri stüdyo seanslarıyla sınırlı değil. Stooges'ın yüzü, ikonik punk yıldızı Iggy Pop, Kanada'nın en eski tiyatro salonlarından Ludger-Duvernay'de konuşma yapacak.

1472115440_111

Bunların yanında hardcore punk topluluğu Fucked Up, gırtlak şarkıcısı Tanya Tagaq ile bir işbirliği gerçekleştirirken usta müzisyen Pauline Oliveros Planetarium'da sesler arası bir yolculuk sunacak. Analog elektronika gecesinde ise türün mimarlarından Suzanne Cianive yeni nesil temsilciler Kaitlyn Aurelia Smithve Veronica Vasicka sahne alacak. Ayrıca Round Robin konsepti dahilinde emprovize düetleri dinleme şansına da yine Montreal’deki akademide sahip olacağız.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.