PS4 Neo Özellikleri ve Çıkış Tarihi

PS4 Neo özellikleri, çıkış tarihi ve desteklediği oyunlar ile ilgili derlememiz başlıyor! Keyifli okumalar!

Yayınlanma:
PS4 Neo Özellikleri ve Çıkış Tarihi

Playstation NEO (ya da bazılarının söylediği şekliyle PS4.5, PS4 Neo) eşsiz bir canavar! E3 2016'da, PS4 Neo - ya da PS4K / Playstation 4K / PS4.5 özellikle yok sayıldı. Microsoft'un iki yeni konsolu Xbox One S ve XBox Project Scorpio'yu tanıttığı fuarda, Sony'nin sessizce mid-generation upgrade olarak konferans öncesi neredeyse kısık sesle doğruladığı konsolun tüm detaylarının, 7 Eylül'de kesinlik kazanacağı belirtiliyor.

ps4k

Sony'nin CEO'su Andrew House'un verdiği röportajlara bakılırsa; PS4 Neo, geçmişte gördüğümüz ara nesil konsollardan biraz daha fazla değişiklikler içererek karşımıza çıkacak. PS2 ve PS3'ün seleflerinden sadece, inceltilmiş birer görüntüyle piyasaya sürülmesine karşı Sony; donanımsal olarak daha güçlü ve etkili bileşenler içeren PS4 Neo'yu eşsiz bir canavar olarak nitelendiriyor! "Kod adı 'NEO'... Gelişmiş grafikler, daha hızlı işlemci, daha yüksek çözünürlüklerle 4K desteği... ve biraz pahalı! Hardcore gamer'lar ile birlikte tasarlanan NEO, Playstation 4'ün eksikliklerini tamamlayacak!" Her ne kadar detayların çoğu hala sır gibi saklanıyor olsa da, Sony'nin ilk 4K konsolu olma görevini şimdiden üstlenmiş PS4 Neo hakkındaki tüm sır perdesi, 7 Eylül'de New York City'de yapılacak ve Playstation'ın geleceğini şekillendirecek Sony etkinliğinde aralanacak.

Sony Playstation Neo: Performans ve Donanım

Sony'nin geliştirici kaynaklarının, PS4 Neo'yu tanımlarken PS4K atıfında bulunması yeni konsolda 4K teknolojisine odaklanıldığının en büyük habercisi idi. Piyasadaki PS4, sadece kişisel içerikleri 4K formatında oynatabiliyor fakat Netflix gibi çevrimiçi içerik akışında 4K formatı desteklemiyorken, PlayStation Neo'nun 4K Ultra HD desteği ile geleceği doğrulandı. Giant Bomb'un, Sony'den edindiği bilgilerle PlayStation Neo güçlendirilmiş 2.1GHz hızdaki octa-core işlemci, zenginleştirilmiş GPU ve daha hızlı RAM'e sahip olacak.

Digital Foundry'nin, Giant Bomb verilerine dayanarak yaptığı PS4 Neo özellik analizlere göre, overclock yapılmış işlemci ve güçlendirilmiş grafik işlemci ile PlayStation Neo donanımsal olarak, PS4'ten %30 daha güçlü bir şekilde karşımıza çıkacak. Aşağıdan, bu teknik incelemenin videosuna göz atabilirsiniz. PC oyunlarının çeşitli donanım özelliklerine göre dizayn edilmesi örneği göz önünde bulundurularak; oyuncuların PS4 Neo'nun grafiksel anlamda gücünden tamamen faydalanması için Ekim 2016 sonrasında, PS4 oyunlarının Base ve Neo olmak üzere iki ayrı modda yayınlacağı söylentiler arasında. Xbox One S'in, Xbox ailesine getirdiği büyük yeniliklerden sonra, PS4 Neo'nun; UHD Blu-ray film ve HDR desteği, konsolun fiziksel görüntüsü, PlayStation VR donanımının konsol içine entegre olup olmayacağı ile ilgili bir çok detay hala bilinmeyenler arasında.

Sony PlayStation 4.5 Neo Özellikleri

  • PS4 Neo; daha hızlı işlemci (CPU), gelişmiş ve güçlendirilmiş grafik işlemci (GPU) ve daha yüksek bellek bant genişliği ile gelecek.
  • Neo, 4K görüntü çıkışı alabilecek şekilde tasarlandı ancak oyunların 4K desteği vermesi gerekmiyor.
  • Disk sürücüsünün (HDD), Playstation 4 ile aynı olduğu söylense de kapasite veya hızı ile ilgili ayrıntılar henüz net değil.
  • Neo için özel bir oyun tasarlanmayacağı belirtilse de, Ekim 2016 sonrası PlayStation oyunları 'Base Mode' ve 'Neo Mode' olarak temin edilebilecek. PS4 ile oyun kütüphanesi aynı kalacak.
  • Sony'nin GiantBomb'a gönderdiği belgelerde 'Neo Mode' oyunlarda 4K TV'ler için 4K/UltraHD çözünürlüğe ulaşacak.
  • 4K çözünürlüğü destekleyen oyunlar için doğrudan 4K kalitesi, destek sağlamayan oyunlar için yapay olarak 4K kalitesi elde edilecek.
  • PS4 ve PS4 Neo aynı PSN sunucularını kullanacak ve oyuncular çevrimiçi olarak karşılaşabilecekler.
  • PlayStation Store'da herhangi bir değişiklik olmayacak.

Sony PlayStation Neo: Hangi oyunlar uyumlu hale getirilecek?

PlayStation 4 için yayınlanmış tüm oyunlar PS4 Neo'da çalışabileceği gibi, Ekim sonrası yayınlanan oyunlar, yeni konsolun grafik geliştirmelerine uyum sağlaması için Neo desteği vermek zorunda olacaklar. Gran Turismo Sport, Watch Dogs 2 ve Dishonored 2, God of War 4 gibi bazı AAA yapım oyunların da Neo desteği vereceği, henüz resmi bir açıklama olmasa da söylentiler arasında.

Sony PlayStation Neo: Çıkış tarihi

PS4 Neo'nun çıkış tarihi ve satış fiyatı ile ilgili detaylar, Sony'nin 7 Eylül'de gerçekleştireceği etkinlikte açıklanacak olsa da; Wall Street Journal ve Giant Bomb kaynaklarına göre Playstation 4 Neo, Ekim ayında raflarda yerini alacak PlayStation VR çıkışından hemen önce piyasaya sürülecek. Fakat Ekim ayı yaklaşırken yayılan yeni söylentiler ile PS4 Neo'nun çıkışı, 2017 yılının ilk aylarına ertelenmiş durumda. PlayStation ekibinin başındaki isim Andrew House'un, PS4'ten daha pahalı olacağı ile ilgili açıklamaları PS4 Neo'nun, 399 dolar ve yukarı bir fiyat etiketiyle çıkacağını işaret ediyor.

Yazar: Beril Koç

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.