TP-LINK Neffos C5 İncelemesi

Bütçe dostu bir akıllı telefon arayışındaysanız doğru yerdesiniz! Test merkezimizde ağırladığımız TP-LINK Neffos C5 çarpıcı bir seçenek durumunda…

Yayınlanma:
TP-LINK Neffos C5 İncelemesi

Türk akıllı telefon pazarındaki yeni markalardan biri de TP-LINK. Daha önce ağırlıklı olarak ağ teknolojilerine dair cihazları ile konuğumuz olan şirketin satışa sunduğu yeni akıllı telefon modeli Neffos C5’in tasarım ve genel özelliklerine yakıdan bakacağız.

Tasarım

TP-LINK Neffos, mor ve mavi renklerdeki enerji dolu bir kutu içinde sizi karşılıyor. Akıllı telefon kutu içeriğinde kulaklık, adaptör, USB kablosu, pil, ekran filmi ve çeşitli belgelerle birlikte geliyor. Ekran filmini kolaylıkla uygulayıp cihazı kılcal çizilmelere karşı daha güvenli şekilde kullanabiliyorsunuz. Pilini ve SIM kartını takıp hızlıca kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

Arka kapağı köşelerinden çekilip kolaylıkla açılır yapıda. Neffos C5’in hafifliği ilk dikkat çeken ayrıntısı, tek elle rahatlıkla tutulup kullanılabiliyor. Arka kısmında kamera, flaş ve altta Neffos logoları, ön kısımda, ekranın üzerinde selfie kamerası ile altta TP-LINK logosu bulunuyor. Sağ yanında ses ve güç tuşları, altta USB portu ve üstte kulaklık girişi yer alıyor. Plastik ve güven veren bir gövdeye sahip akıllı telefonun yanlarındaki metal izlenimi uyandıran geçişler gayet şık görünüyor. Kenarlarındaki oval geçişlere karşın Neffos C5, daha çok köşeli bir cihaz gibi. Negatif bir nokta olarak az da olsa parmak izi tutuyor.

TP-LINK-Neffos-C5-Max-Image-HD-6-newst8

Donanım ve performans

Android işletim sistemine sahip akıllı telefon uygun fiyatlı ve giriş seviye donanım özellikleri ile geliyor. TP-LINK’in güvenilir bir marka oluşu ve Türkiye’deki yüksek noktalardaki bilinirliğinin ardından gelen akıllı telefon, kullanıcısını memnun eden bir teknoloji örgüsüne sahip. Ekranı 1280 x 720 piksel çözünürlük değeri sunuyor. Bulunduğu kategoriye göre gayet tatmin edici bir ekran söz konusu; tepkime süreleri, kaydırma ve sürükleme gibi hareketlerdeki başarımı son derece iyi. Renkler ortalama canlılıkta, genel olarak ekran performansı gayet başarılı.

MediaTek MT6735 işlemcisi ile 1.3 GHz gibi segmenti adına son derece ideal bir saat hızına sahip olan akıllı telefonda 2 GB RAM, 16 GB dahili depolama kapasitesi ve 32 GB’a kadar da microSD desteği öne çıkıyor. Android 5.1 Lollipop sürümü önyüklü gelen cihazı, açar açmaz güncelleyebilirsiniz. Bunu WiFi üzerinden yapmanızı tavsiye ediyoruz, çünkü aldığı güncelleme küçük dosya boyutlu değil.

Kamera ve pil

8 MP arka/ 5 MP ön kameralı cihazda fotoğraf kalitesi ortalama seviyelerde. HD video kaydı gerçekleştirilebilen modelde, çekim sırasında zoom yapılabiliyor. Selfie kamerası görüntülü görüşmeler ve fotoğraflar için ideal sonuçlar sergiliyor. Yalnız hareketli anlarda elde edilecek sonuçlar iyi değil, mümkün olduğunca stabil kullanım gerekiyor. TP-LINK marka akıllı telefona pil dayanıklılığı son derece iyi, yoğun kullanımda dahi 1 günü kesinlikle tamamlıyorsunuz. Pilin çıkarılabilir yapıda olması, ekstra pil taşıyıp gerektiğinde kullanma imkanı da tanıyor.

Artılar: Fiyat Tasarım Performans Pil dayanıklılığı.

Eksiler: Ses performansı Parmak izi tutuyor.

Yazar: Ferhat Verdi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.