Samsung Smart Camera NX Mini İncelemesi

Bu fotoğraf makinesinin objektifi değiştirilebiliyor, ilginç olan ise bu çokyönlülüğü inanılmaz derecede kompakt bir yapıda sunması. Detaylar...

Yayınlanma:
Samsung Smart Camera NX Mini İncelemesi

Fotoğraf makinelerinin kompakt özelliklere sahip olması çoğu kullanıcı için önemlidir. En temel çıkarımıyla kolaylıkla taşınabilirler ve istenilen her yerede götürülebilmeleri mümkündür. Ancak bu cihazların teknik yönleri genellikle sınırlıydı, evet sınırlıydı diyoruz; çünkü Samsung’un test merkezimizde ağırladığımız fotoğraf makinesi çarpıcı şekilde küçük olduğu gibi teknik yönden de dopdolu. Aygıtı mercek altına alıyoruz. Emin olun, şaşıracaksınız!

Tasarım

Öncelikle fotoğraf makinesinin ölçüleri cepte bile taşınabilmesi anlamına geliyor: 11 cm genişlik, 7 cm uzunluk, 2,2 cm derinlik şeklinde bir cihaz söz konusu. Son derece hafif, 158 gram ağırlığında ve bu temel tasarım argümanlarını objektifi değiştirilebilir yapıda sunması da ilgi çekici yönü. Smart Camera NX Mini çok şık bir tasarıma sahip. Ön yüzündeki deri görünüm dikkat çekici. Objektifin üzerinde Samsung logosu, yanında flaş ve altta NX mini logosu var. Üstte flaş, deklanşör ve güç düğmeleri mevcut. Arka kısımda ekranın yanında AF, menü, ekran gibi klasik fotoğraf makinesi kontrolleri bulunuyor. Video için hızlı başlat butonu da yine konumlandırılmış durumda.

nx-mini-9mm-lens_022_dynamic4_mint_green_0

Donanım ve performans

Aygıt, sadece fotoğraf ve video değil, akıllı fotoğraf ve videografi özellikleriyle de ön planda. İlginç ve modern özelliklerle sizi karşılamayı biliyor. 20.9 MP çözünürlükte fotoğraf çekilirken Full HD video kaydı yapılabiliyor. Düşük ışıkta fotoğraf olanakları son derece yüksek seviyede. 3 inç ekranı 460k nokta ve canlı renk sunumuyla geliyor. Dikkat çeken ekran özelliği ise yukarı doğru açılabilir forma sahip oluşu; bu sayede ekran karşıdan görünebilir ve selfie çekimleri dahi yapılabilir. Kullanıcı arayüzü gayet pratik, anlaşılması çok kolay ve Türkçe olması da bir diğer olumlu karşılanacak yönü.

Fotoğraf makinesinde zamanlayıcı var, bu sayede karşınıza yerleştirip çekim yapması için geri sayımın tamamlanmasını bekleyebiliyorsunuz. Beyaz ayarı, pozlama gibi kontroller manuel olarak gerçekleştirilebiliyor. Otomatik özellikleri gayet zengin, örneğin sahil kenarındasınız ya da hareketli bi ranı fotoğraflamak istiyorsunuz; buna göre modlar belirleyip çekim gerçekleştirebilirsiniz.

"Smart Camera NX Mini çok şık bir tasarıma sahip. Ön yüzündeki deri görünümlü yüzey dikkat çekici."

Fotoğraf makinesi, akıllı özelliklerle donatılmış demiştik; Wifi özelliği sayesinde görüntüleri kablosuz olarak başka cihazlara gönderebiliyorsunuz. Ayrıca NFC özelliği de var, örneğin cihazı sallayıp da dosya transferi başlatabilirsiniz. Oldukça renkli özelliklerin sizi beklediğinin altını çizelim. Aygıtla birlikte gelen lensin genel kullanıma uygun olması kilit noktalardan biri. Samsung Smart Camera NX Mini, kutu içeriğinde bir adet düşük zoomlu lensle geliyor ve bu da sizi son derece üzüyor. Eğer düşünüyorsanız ilgili cihazla birlikte bir de lens satın almanızı tavsiye ediyoruz.

Artılar: Tasarım Performans Manuel özellikler NFC, WiFi Akıllı özellikler.

Eksiler: Fiyatı Beraberinde gelen lens.

Yazar: Ferhat Verdi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.