Commodore 64 Hakkında İlginç Bilgiler

Commodore 64, tüm zamanların en popüler teknoloji ürünlerinden biri. Peki kim icat etti? İcat ettikten sonra neden taksici oldu?

Yayınlanma:
Commodore 64 Hakkında İlginç Bilgiler

Guinness Rekorlar Kitabı’nda en çok satan bilgisayar modelinin arkasındaki isim kim biliyor musunuz? Commodore 64’ün deha mucidinden başkası olabilir mi?

Daha sonraları, Jack Tramiel ismiyle ünlenen Polonyalı Yahudi bir ailenin oğlu olarak 1928 yılında dünyaya gelen Jacek Trzmiel. Tahmin edebilir miydiniz? Jack Tramiel, 1939 yılında Almanlar’ın Polonya’yı işgalinden sonra ailesiyle birlikte Lodz’da bulunan Litzmanstadt gettosuna transfer edildi ve burada bir giysi fabrikasında çalışmaya başladı. Azınlık mahallesinin boşaltılmasıyla birlikte ailesi Auschwitz toplama kampına gönderildi. Geleceğin girişimcisi, çalışma kampından 1945 yılın Nisan ayında kurtarıldı ve 1947 yılında Amerika’ya göç etti. Tramiel, kısa bir süre sonra ofis ekipmanlarını onarma ve daktilo yazma işlerinde çalışmak üzere Amerikan ordusuna katıldı.

commodore-2

1953 yılında taksi şöförü olarak çalışmaya başladı ve Bronx’ta ofis makinelerini tamir etmek için bir dükkan satın aldı. Şirketine Commodore Portable Typewriter ismini verdi. Hesap makineleriyle başlayan şirket, hızla kişisel bilgisayarlara döndü ve nihayet 1982’nin harikası Commodore 64, Apple ve IBM gibi devleri geride bıraktı. Şirketin 17 milyon adet bilgisayar sattığı tahmin ediliyor. Şahane değil mi?

Yazar: Said Murat

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.