LinkedIn Kullanıcı Sayısı ve Gelirleri Açıklandı

LinkedIn kullanıcı sayısı, LinkedIn gelirleri ve LinkedIn aylık aktif kullanıcı sayısı resmi olarak açıklandı. İşte detaylar...

Yayınlanma:
LinkedIn Kullanıcı Sayısı ve Gelirleri Açıklandı

İş odaklı sosyal medya platform LinkedIn, 2017 yılı iitibarıyla gelirlerini ve bazı önemli istatistiklerini açıkladı. Buna göre kullanısı sayısı ve gelirler artarken aylık aktif kullanıcı sayısının pek fazla değişmediği görüldü. LinkedIn’de gelirlerin 3 aylık dönem için 975 milyon Amerikan Doları seviyesinde olduğu açıklandı. Bu rakam 2016 yılı ikinci çeyreğini kapsayan Nisan-Temmuz aralığında 933 milyon dolardı. Özetle gelirler ufak bir oranda da olsa artmışa benziyor.

Beklentilerin üzerindeki bu gelir tablosu, şirketin CEO’su Jeff Weiner’a göre kurumsal tekliflerinin ilgi görmesi ve genel olarak son dönemlerdeki süregelen başarılı tablo ile ilişkilendirildi. LinkedIn kullanıcı sayısı ise 500 milyon. Bu rakam, geçen yılın aynı döneminde 450 milyondu. Kayda değer bir artış yaşanıp yaşanmadığı konusunda şunu belirtmek mümkün, bir yıl içinde yüzde 10'luk artış söz konusu ve LinkedIn gibi 'yavaş gelişen' ve 'doyma noktasına yakın' bir platfrom için durum gayet iyi.

Aylık aktif kullanıcı sayısında hayal kırıklığı devam ediyor

Bununla birlikte LinkedIn aylık aktif kullanıcı sayısı 106 milyon. Bir ay içinde en az bir kez hesabına giriş yapan kullanıcı sayısı şeklinde özetlenebilen aylık aktif kullanıcı sayısındaki rakam, önceki dönemlerle neredeyse aynı. Karşılaştırma yapmak için aşağıdaki grafik, diğer ağların (Facebook gibi) ve WhatsApp gibi popüler uygulamaların aylık aktif kullanıcı sayısını gösteriyor; Facebook, 1 milyar 968 milyon gibi inanması güç bir aylık aktif kullanım rakamına sahip.

Linkedin’in gelişimi çok hızlı olmamakla beraber devam ediyor. Gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz…

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.