FIFA 17 Hakkında Her Şey

FIFA 17'ye yeni eklenen hikaye modu, yeni oyun motoru, geliştirilen oyun mekanikleri… İşte yılın merakla beklenen yapımı hakkında her şey.

Yayınlanma:
FIFA 17 Hakkında Her Şey

Yılın merakla beklenen spor oyunu FIFA 17’yle ilgili beklentilerimizi, geçtiğimiz sayıda derinlemesine bir dosya konusu eşliğinde aktarmıştık. Yapıma dair beklentilerin iyiden iyiye yükseldiğini, özellikle yenilikler konusunda bazı adımların atılmasının otoriteler tarafından adeta ‘olmazsa olmaz’ noktasında ele alındığını vurgulamıştık. Kapakta yer alması beklenen isimlerden çıkış tarihine kadar çok sayıda tahminimizi de belirttik. Ve neredeyse tamamında haklı çıktık, FIFA 17’yle ilgili bilinmeyenler, geçtiğimiz Haziran ayında ABD’de düzenlenen oyun fuarı E3 kapsamında resmi olarak duyuruldu.

Yeni görseller ve videolar yayınlandı. Dolayısıyla heyecan katsayısı tavan yaptı, bizler de oyuna dair son haberleri bir araya getirdik.

Hikaye Modu geliyor

E3 2016 fuarı EA Play konferansında merakla beklenen FIFA 17’ye dair, tahminlerimizi doğrulayan detaylar geldi. Daha önce PES, NBA2K gibi spor oyunlarında denenen ve kısmen başarılı olan hikaye modu, oyun karakterine yönelik hikaye yapma konusunda eşsiz örneklere sahip Electronic Arts yapımıyla FIFA 17’ye geliyor! EA Play’de, The Journey (Yolculuk) adlı bir video ile tanıtılan yeni FIFA 17 Hikaye Modu tanıtım videosunda altyapı seçmelerini kazanan genç bir futbolcu adayının yükselişine dair enstanteneler, etkileyici görseller eşliğinde sunuldu.

fifa-17-saha-ici

Geliştirilen oyun mekanikleri

FIFA 17’de geliştirilen oyun mekanikleri ile maçlar esnasında yönettiğiniz futbolcuların hareketlerine, rakiplerle fiziksel etkileşimlerine ve hücum esnasında sahaya tamamen hakim olunacağının yanı sıra serbest vuruşlar, penaltılar ve köşe vuruşları gibi duran topa etkin bir şekilde müdahale söz konusu olacak. Futbolcular arasındaki fizik mücadelesi ve savunma alanında toplu ve topsuz alanda gerçek yeşil sahadakine benzer sıkıştırma ve dribling mücadeleleri vermemizi sağlayacak “Geri İtme Teknolojisi” FIFA 17‘ye yeni gelen başlıca fizik özelliklerinden…

Takımların yeni atak yapma teknikleri ve bu tekniklere cevap olarak eklenen yeni aktif zeka sistemi ile de FIFA 17 deneyimi tamamen değişiyor. Yeni frikik mekanikleri ile çok daha çarpıcı goller ile karşılaşmaya hazır olun. Ayrıca set hücumları da kapsamlı değişimden geçiyor. Artık takım ayarlarında çok daha geniş imkanlarla karşı karşıya kalacaksınız. Ve belki de en çok merak edilen konulardan biri; hücumlar. Yeni atak teknikleri FIFA 17’de heyecan yaratacak. Ayrıca kornerlerde Steven Gerrard tarzı vuruşlar, daha fazla ‘kişiye özel’ hamle de öne çıkanlar arasında yer alacak.

Ekran_Resmi_2016-07-24_22_26_38

Abartsaydın EA! Bu ne detay?

Frostbite müjdesi

Electronic Arts’ın, DICE yapımıyla Star Wars: Battlefront, Battlefield 4, Need for Speed: Rivals gibi oyunlarla nam salmış üstün grafik ve fizik motoru Frostbite desteği, FIFA’nın önceki sürümlerinde kullanılan Ignite motoru ile birleştirilip FIFA 17’de akıl almaz grafiklerle karşımıza çıkacak. Gameinformer‘ın haberine göre, EA Sports‘un bu yıl sonrası çıkaracağı NHL, Madden, NBA Live dahil tüm oyunları DICE’ın Frostbite oyun motoru ile güçlendirilecek.

Electronic Arts’ın CEO’su Andrew Wilson, FIFA 17 açısından bu gelişmeyi “kişiselleştirme, gerçek dünyadan soyutlanıp oyuna dalma ve rekabette büyük bir sıçrama” olarak tanımlamış. Frostbite ile; oyun mekaniklerinde yapılandırılabilir iş akışları ve çalışma zamanları, ses, animasyon, sinematikler, scripting, yapay zeka, fizik, render ve görsel efektler de dahil olmak üzere tüm gelişim yönlerini kapsayan bir çok yenilik FIFA 17’ye ve diğer EA Sports oyunlarına eklenmiş olacak.

Fiziksel tabanlı render (PBR), fotogrametri ve gelişmiş mozaikleme teknolojisi de çabası! Oyunun geliştiriciler kısmındaki bu majör gelişme, oyuncuların PES serisinde olduğu gibi takımları ve stadyumları özelleştirmesini mümkün kılacak gibi duruyor! Kim bilir, belki bu gelişmeyle kendi yüzlerimizi tarayıp sahalarda koşturacağımız bir teknolojiye bile yelken açılmıştır. EA Digital Illusions tarafından geliştirilen ve Medal of Honor, Mass Effect: Andromeda gibi oyunlarda da imzası bulunan Frostbite motoru FIFA 17’nin yayınlanan tanıtım videolarında da kendini fazlasıyla belli etti.

fifa-17-wishlist

FIFA 17’nin fiyatı ne olacak?

Standart, Deluxe ve Super Deluxe şeklinde üç farklı paketle karşımıza çıkacak FIFA 17, paketlere göre Ultimate Team paketleri, Kiralık Yıldız Oyuncular, Oyun Parası gibi ayrı içeriklerle çeşitli fiyatlandırmaya sahip olacak. Standart paket için 60 Euro, Deluxe paket için 80 Euro, Super Deluxe paket için ise 90 Euro şeklinde belirlenmiş fiyatlar söz konusu.

FIFA 17’nin çıkış tarihi?

12 Haziran günü E3 2016 EA Play etkinliğinde tanıtımı gerçekleştirilen oyunun Avrupa için 27 Eylül 2016, Dünya genelinde ise 29 Eylül 2016’da, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 4 ve PC platformları için yayınlanacağı açıklandı.

FIFA 17’nin kapağında hangi futbolcular olacak?

Messi ile 4 yıllık sözleşmesini sonlandıran yapımcıların, FIFA 17’nin kapak fotoğrafı için seçtiği futbolcular Anthony Martial, James Rodriguez, Marco Reus ve Eden Hazard.

Geçmek bilmeyen son aylarda hazır mısınız?

27 Eylül Salı 2016, oyunun PC ve konsol platformlarına çıkış tarihi, geriye sayım artık iyiyden iyiye başlamış durumda. Değerli okurlar, hepinize kolay gelsin… Fifa 17 inceleme makalesi eylül ayında sizlerle olacak.

Yazı: Beril K. Koç

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.