The Witcher 3 Wild Hunt: Blood and Wine İncelemesi

Tüm detylar, artıları ve eksileri ile The Witcher 3 Wild Hunt yeni eklenti paketi Blood and Wine incelemesi...

Yayınlanma:
The Witcher 3 Wild Hunt: Blood and Wine İncelemesi

Geralt'ın ikinci ve son hikayesi, yapımcı CD Projekt Red'in ise Witcher 3 vedası diye tanımlayabileceğimiz Blood&Wine genişleme paketi çıktığı ilk günden itibaren oyuncular tarafından yapılan olumlu geri bildirimlerle dikkatleri üzerine çeken, son döneme damga vuran oyunlardan biri. Biz de bu rüzgardan payımıza düşeni alıyor ve The Witcher 3 Wild Hunt Blood & Wine İncelememize başlıyoruz...

blood-and-wine-inceleme-geralt

Son dönemlerin en iyi RPG türünde oyunlarından biri olan The Witcher 3 tüm eklenti paketleri ve ana oyunu ile harika bir senaryoya sahip. Blood & Wine genişleme paketi ise, Güney Krallığının düşesi Anna Henrietta tarafından, süslü hitapların ve iyi şarapların anavatanı Toussaint'e; aniden ortaya çıkan cesetlerin ve seri cinayetlerin gizemini çözmesi için çağrılan üstün yeteneklere sahip canavar avcısı Geralt'ın son hikayesini konu alıyor.

witcher-3-blood-and-wine-toussaint

Sonbahar ve kış renklerinin hakim olduğu karanlık bölgelerde geçen Witcher 3'ün aksine; Fransız ve İtalyan kırsallarının etkileriyle bezenmiş, bahar ve yaz renk paleti ile oluşturulmuş atmosferiyle dikkat çeken Toussaint şehri alışık olduğumuzdan farklı bir Witcher tecrübesi yaşatıyor. Ana hikaye ve oyunun ikinci genişleme paketi Hearts of Stone'a ev sahipliği yapan Velen ve Novigrad şehirlerinin, mutantlarla dolu Game of Thrones vari vahşeti ile karşılaştırıldığında, Toussaint daha huzur verici olduğunu söyleyebiliriz.

beastoftoussaint

Blood&Wine'da tüyler ürpertici korkunç cinayetlerin, Toussaint şehrinin huzurunu kaçırmaması için bölgeye çağrılan Geralt; yerli halkın Beauclair Canavarı lakabını taktığı, gardiyanlar tarafından korunan alanlara bile iz bırakmadan giren ve kurbanlarını yok eden caninin peşine, sahip olduğu Witcher duyuları ve etkili soruşturma becerileri ile düşüyor.

Senaryosu üzerinde uğraşılmış, büyülü bir masalı andıran anlamlı görevleri ile CDPR'in bu işi ne kadar tutkuyla yaptığının adeta kanıtı olan Blood&Wine'ın ana hikayesi, spoiler olmasın diye pek detay vermek istemediğimiz ilginçliğinin yanında, bir o kadar da şantaj ve son derece zeki diyaloglar da barındırmakta.

witcher-3-blood-and-wine-yeni-armor

Blood & Wine ile Witcher 3'e eklenenler neler?

İşte genişleme paketi ile oyuna gelen önemli eklemeler:

  • Yeni Görevler - Düşes'in gizemli canavarı yok etmek için size vereceği yaklaşık 10 saatinizi alacak görevler ile oyunu "üç farklı son" ile bitirebileceksiniz.
  • Yeni Harita -Oyuna Blood&Wine ile eklenen Toussaint haritası, Velen'in güneyinde yer alıyor ve büyüklük olarak Velen ile neredeyse kıyaslanabilir.
  • Yeni Yan Görevler - Toussaint'te bulabileceğiniz 90'a yakın yan görevin bir kaçı farklı sonlara sahip olmakla birlikte sizi uzun bir süre daha oyunda tutabilir.
  • Yeni Gwent Faction'ı - 41 karttan oluşan Skellige, Gwent'in beşinci destesi olarak oyuna eklendi.
  • Yeni Yetenek Sistemi - Artık daha güçlü pasif yetenekler için witcher mutasyonlarınızı, beceri puanlarınızı ve mutagenleri kullanacaksınız ve ekstra beceri slotu da Blood&Wine'la yetenek ağacınıza eklenecek.
  • Yeni Armor Tier'i - Tüm witcher zırh seviyelerine Grandmaster sınıfı eklendi. Craft edilmesi maliyetli olan Grandmaster seviyeli zırhlar, hem görünüm hem de eşyalara verdiği bonus özellikler ile oyun içinde mutlaka sahip olunması gerekenlerden.
  • Zırh Özelleştirme - Boyalarla tanışma zamanı! Bazı renkleri oyun içinde şemalarını bularak kullanabileceğiniz gibi bazılarını da vendorlardan satın alıp zırhınızı favori renginize göre renklendirebilirsiniz.
  • Yeni Ev Sistemi - Geralt'ın da artık başını sokabileceği bir evi var. Yeni ev sistemiyle, Geralt'ın hazine sandığını eve taşıyıp ganimetleri evinizde saklayabilecek ve evinizi istediğiniz şekilde geliştirebileceksiniz. Hatta tüm bu gelişim esnasında ustaların başında dikilebileceksiniz!

Artıları:

Fiyat/İçerik - Bir AAA yapımın ikinci ek paketi için oldukça fazla içerik ve uygun fiyat.

Olağanüstü hikayesi - Witcher 3: Hearts of Stone DLC'sine oranla, daha sürükleyici harika işlenmiş bir hikaye.

Akıllı kayıt özelliği ilavesi - İşte bu gerçekten sevindirici! Oyun, ana görevleri tamamlarken vermiş olduğunuz cevapları kullanarak oynayış stilinize göre şekilleniyor. Tabii tüm bunları size hikaye hakkında spoiler vermeden yapıyor. Aman dikkat, Geralt olaylar karşısındaki tepkileriniz doğrultusunda tam bir romantiğe dönüşebilir!

Toussaint'in dinginliği - Her ne kadar ilk başta Toussaint'in sahip olduğu renk çeşitliliğinin oyun esnasında yoracağı düşünülse de, puslu ve sisli bataklıklardan sonra hem göze hem ruha iyi geldiğini deneyimlemiş olduk.

Yeni Başarımlar (Achievements) - Blood and Wine eklenti paketi ile çoğu görevleri yaparken elde edebileceğiniz, 13 yeni başarım.

Eksileri:

Dürüst olmak gerekirse, yok gibi! - Hiç bir şey mükemmel değil, evet. Fakat bu eklenti paketi neredeyse mükemmele yakın.

Sonuç:

CDPR'ın AAA yapım niteliğindeki The Witcher 3 Blood and Wine eklentisi, uygun fiyatı, hikayesi, oyuna getirdiği yenilikler ile beklentileri karşılamasıyla uykusuz geçirdiğim koca bir gecenin ve yaklaşık 40 saatlik oynama süresinin tamamen hakkını verdi diyebilirim!

Yazar: Beril Koç

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.