TP-LINK WiFi Smart Plug İncelemesi

TP-LINK WiFi Smart Plug ‘ı test merkezimizde ağırladık. İlginç bir deneyim vaat ettiği bir gerçek; işte detaylar…

Yayınlanma:
TP-LINK WiFi Smart Plug İncelemesi

Türkiye’de tüketici elektroniği mağazalarını ziyaret etmeye yeni yeni başlayan akıllı prizlerden en fazla dikkat çeken aygıtı TP-LINK WiFi Smart Plug test merkezimizdeydi...

İlk bakış ve tasarım

Prizler, her evin olmazsa olmazı. Elektronikle ilgili çok sayıda ürün için adeta can damarı oldukları da bir gerçek. Basit bir kullanımları var, prizi takıyorsunuz hepsi bu. Sonrasında da cihazı açtığınız anda işlem (elektrik akımı) başlıyor.

TP-LINK, daha çok WiFi menzil genişletici ve router’ları ile tanınan öncü markalardan biri, geliştirdikleri WiFi Smart Plug adlı akıllı priz ise klişe prizlere tamamen farklı bir anlayışla yaklaşıyor, öncelikle WiFi özelliğine sahip, nasıl yani prizde mi WiFi dediğinizi duyuyoruz ama yanlış okumadınız, bu aygıtın WiFi özelliği var. Yeteneklerine değineceğiz, öncelikle tasarımını ele alıyoruz…

Akıllı prizin yanı sıra bir de kullanım klavuzu bulunan kutusundan kolaylıkla çıkıyor. Beyaz renkte, normal yuvarlak tekli prizlerden biraz daha kalın, üzerinde iki adet düğmesi var; biri açma/kapama diğeri ise WiFi’ı etkinleştirmeye yarıyor. Hafif ve takıldığı prizin bükülmesi, eğilmesi gibi istenmeyen durumlara da izin vermeyen bir yapıyla geliyor.

TP-LINK-Smart-Plug

Kullanım ve özellikler

Ortamda bir WiFi ağının olmasını gerekli kılıyor. Ayrıca Android ve iOS cihazlara yüklenen ücretsiz Kasa adlı uygulama üzerinden yönetiliyor. Özetle WiFi ile bağlantı sağlanırken Kasa uygulaması da yönetimini gerçekleştirmenize imkan tanıyor. Bu arada Kasa, uluslararası bir isim olarak tercih edilmiş, Türkçe’deki ‘kasa’ ile bir ilgisi yok. Peki nasıl kullanılıyor? Prize takıp açıyorsunuz. WiFi eşleşmesinin ardından mobil cihaz üzerinden kullanımına başlayabilirsiniz.

Örneğin bir lamba için mi kullanıyorsunuz, akıllı telefon üzerinden klasik açma-kapama yapabilir, lambayı istediğiniz saatlerde aktif edip dilediğiniz saatlerde de kapatabilirsiniz. Yani bir tür zamanlayıcı özelliği kazandırabiliyorsunuz. Evinize birden fazla WiFi Smart Plug alarak ışıklandırmanızı akıllı hale getirebilirsiniz. Ekran üzerinden hangi ışıkların yandığını, hangilerinin kapanmış durumda olduğuna görebilir, çeşitli senaryoları uygulamaya koyabilirsiniz. Yalnızca lamba değil, klimadan kombiye çeşitli aygıtları da benzer yapıda yönetebiliyorsunuz. Özetle bu minik aygıt evinizi ekonomik bir şekilde akıllı hale getiriyor.

61d7h7rh6ZL__SL1000_

Sonuç

WiFi Smart Plug, açık bırakılmış lambalardan klimaya çok sayıda teknoloji alanında etkili çözümler vaat ediyor. Ayrıca takılı olduğu cihazın elektrik harcamasını da size verisel olarak sunuyor. Bir lambanın ayda ne kadar elektrik harcadığını görebilir, bu yönde tasarruf yapabilirsiniz örneğin. Üründe yüksek WiFi performansı da dikkate değer, TP-LINK’in bu alandaki teknoloji gücünü, akıllı prizlerinde dahi ne ölçüde başarıyla kullandığına tanıklık edebilirsiniz. Sonuç olarak fonksiyonel ve bütçe dostu bir ürün, denemek isteyenlere duyurulur.

Artılar: Kullanışlı Pratik Fiyat Akıllı özellikler.

Eksiler: Farklı renk alternatifler olabilirdi.

Yazar: Ferhat Verdi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.