iPhone'unuzun Pil Sağlığını Ölçün

App Store'da pil sağlığıyla ilgili gereksiz birçok uygulamanın aksine kullanışlı ve net bilgiye odaklı Battery Life uygulamasına göz atıyoruz.

Yayınlanma:
iPhone'unuzun Pil Sağlığını Ölçün

App Store'da pil ömrü ile alakalı iPhone'unuza kurabileceğiniz onlarca uygulama var. Ancak hiçbiri doğru düzgün pilinizin sağlığını ölçmüyor. Bu yazımızda pilinizin uzun dönem sağlığını ölçen ve kullanıcıya telefonunun piliyle ilgili oldukça faydalı bilgiler gösteren 'Battery Life' uygulamasından bahsedeceğiz.

Öncelikle pil ömrü ile pil sağlığının aynı şeyler olmadığını bilmekte fayda var. Pil ömrü telefonunuzun tam bir şarjdan ne kadar süre sonra tükendiğini gösterirken pil sağlığı zaman geçtikçe bu sürenin ne kadar azaldığını gözler önüne serer.

Telefonunuzun aylar, yıllar sonra ilk günkü gibi pil süresi sunmadığını fark etmişsinizdir ya da etrafınızda mutlaka sürekli şarj aleti arayan, powerbank'lerle dolaşan tipler görmüşsünüzdür. İşte bunun sebebi tam olarak pil sağlığı ile ilgili. Yukarıda da belirttiğim gibi App Store'da bu konuyla alakalı birçok uygulama bulmak mümkün ama birçoğu saçma sapan gereksiz bilgiler sunmaktan öteye gitmeyen uygulamalar.

Battery Life uygulaması ise sadeliği ve kullanıcının görmesini istediği şeyleri net bir şekilde göstermesiyle diğerlerinin arasından sıyrılıyor

wearlevelgood

Uygulamayı açtığında ilk olarak sizi pilinizin 'aşınma' seviyesi karşılıyor. Altında ise pilin aşınma durumuyla ilgili olarak telefonunuzda yapacağınız işlemlerin pil ömrünü ne kadar etkileyeceği ile ilgili bilgi veriliyor. Mesela benim telefonumdaki pil aşınma seviyesi %10 imiş ve bundan dolayı telefonumda yapacağım işlemlerin pil ömrüne oranla süresi %10 azalmış. Aşağıdaki bilginin üzerine tıkladığınızda ise telefonunuzda yaptığınız işlemlerin ne kadar süreceğini görebiliyoruz. Bunu seçenekler menüsünden de görmek mümkün.

rawdata

Eğer bu veriler size yeterli gelmediyse benim en sevdiğim kısım Raw Data (İşlenmemiş Veri) bölümü sizi tatmin edecektir. Burada pilinizin ne kadarının şarj olduğunu ve pilinizin asıl kapasitesini görmeniz mümkün. Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi 1430 mAh kapasitesi olan telefonun yıllar sonra 1277 mAh kadarını kullanabiliyorum. Bu bilgi de pilinizin ne kadar yıprandığıyla ilgili fikir sahibi olmanıza yardımcı oluyor.

Raw Data kısmında ayrıca pilinizin voltajını, telefonu kaç kere şarj ettiğinizi, pilinizin sıcaklığını vs. gibi bilgileri de görebilirsiniz. Uygulama her bir sekmenin üzerine tıkladığınızda karşınıza onun ne olduğunu kısaca açıklayan bilgi kutucukları çıkarıyor.

Eh.. bir batarya uygulamasından daha ne beklenilir ki.. Battery Life uygulamasını telefonunuza indirmek için - Battery Life on iTunes

Yazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.