Microsoft HoloLens'i Askeri Alanda Kullanmak İstiyor

Microsoft, artırılmış gerçeklik gözlüğü HoloLens'i askeri alanda da kullanıma sunmak istiyor. Nasıl kullanılacağı ise haberimizde...

Yayınlanma:
Microsoft HoloLens'i Askeri Alanda Kullanmak İstiyor

Birçok farklı mecra Microsoft'un hala üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü artırılmış gerçeklik gözlüğü HoloLens'in oldukça heeycan verici bir cihaz olduğu konusunda hem fikir. Microsoft'ta bunun farkında olacak ki HoloLens'i hemen hemen her alana bir şekilde entegre etmeyi amaçlıyor. Microsoft Enterprise sitesinde yayınlanan son blog gönderisine göre ise şirket gözlüğü askeri alanda da kullanıma sunmak istiyor. Şirket başta ABD ordusu olmak üzerine tüm ülkelere cihazın bu alanda kullanılmak üzere dağıtılabileceğini belirtiyor, peki HoloLens askeri alanda nasıl kullanılabilir?

Microsoft bu durumu birkaç örnek vererek açıklıyor. Örneğin şirket HoloLens'in ordu ve liderleri arasında daha verimli bir şekilde gerçek zamanlı iletişim kurmasına yardımcı olacağını belirtiyor. Ayrıca HoloLens sayesinde askerler 3D haritaları kullanarak pozisyonlarını ve taktisel seçenekleri daha rahat kavrayabilir ve düşmanlara karşı avantaj elde edebilirler. Ya da bir operasyondan önce bütün görev HoloLens üzerinden hologram kullanılarak planlanabilir. Bilgisayar oyunları gibi değil mi?

hololensoyun

Microsoft hali hazırda HoloLens'in demo sürümlerini bazı şirketlere ve üniversitelere dağıtmış durumda. Ayrıca deneme amaçlı birkaç uçak ve inşaat mühendisine de işlerinde kullanmaları için verilmiş. Askeri alanda kullanılacak HoloLens'lerin ise bu demolardan çok daha iyi bir tasarıma sahip olmaları gerekiyor. Aslına bakarsanız tüm bunlardan önce Microsoft'un hızlı bi şekilde HoloLens'i son kullanıcıya ulaştırması gerekiyor. Bugüne kadar cihazın yapabilecekleri konusunda heyecan verici fikirler ortaya atılsa da günün sonunda hala daha test aşamasında olan bir HoloLens olması ikinci bir Google Glass vakasına neden olabilir.

Yazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.