Crew e-Sports Club ZULA Kaptanı Faruk ''Maxic'' Öztürk ile Röportaj

ZULA'nın şampiyon klanı Crew e-Sports Club'ın takım kaptanı ve Taarruz oyuncusu Faruk ''Maxic'' Öztürk ile ZULA ve CREW takımı üzerine konuştuk.

Yayınlanma:
Crew e-Sports Club ZULA Kaptanı Faruk ''Maxic'' Öztürk ile Röportaj

Merhaba Faruk, öncelikle seni ve takımını tebrik ederim. Uzun zamandır beraber oynadığınız bir kadroya sahipsiniz ve diğer takımlardan en büyük farkınız ise kemik kadronuzu daima sağlam tutmak, bunu nasıl sağlıyorsunuz? Bu bağı sağlayan dostluğunuz mu yoksa profesyonel mi yaklaşıyorsunuz?

Merhaba sorun için teşekkür ederim. Biraz arkadaşlık bağlarımız aslında bunun en büyük sebebi ve bu oyunda sürekli şampiyonluk gördüğümüz için bu şampiyonluk bizi motive edip birbirimize bağlıyor bu kemik kadro ile bu şekilde devam edersek hiç bir zaman bozulmayacaktır. Yeri geldiğinde profesyonelliğimize yeri geldiğinde de dostluğumuzla yaklaşıyoruz.

GameX finalinden beri süregelen bir şampiyonluk hakimiyetiniz var. Tüm turnuvaları domine etmenizin sence en büyük sebebi nedir? Takımımızın en önemli oyuncuların tamamının FPS geçmişinin olması, her oyuncu illa ki daha evvelinde farklı oyunlarda tecrübeli, takımı kurarken buna dikkat ettik tecrübeli ve oyun için anlaşmayı sağlayan bir takım olduğumuz için çok rahat koordine oluyoruz buda bizim olumlu etkiliyor.

12719123_980510868651013_8794138495377730443_o_690x400

Takım içerisindeki iletişiminiz nasıl işliyor? Turnuvalarda komutlarınızı ve taktiklerinizi sağlayan isim kim? Ve turnuva süreçleri dışında nasıl çalışıyorsunuz? Yaşlarımız birbirimize yakın olduğu için üstelenen bir isim yok, komutlarımızı Aytekin ''VonSanders'' Yeşbek veriyor çoğunlukla, antrenmanlarımızı çok maç atmaktan ziyade düzenli ve tempolu olarak düzenliyoruz buda daha akılda kalıcı oluyor. Takımınızda yaşadığınız gerek oyun, gerek oyun dışı problemler oluyor mu? Oluyorsa nasıl çözüme kavuşturuyorsunuz?

Tabi ki her takımda illa olan bir şey. Biz bu sorunları kısa sürede halletmeye çalışıyoruz eğer anlaşamazsak o kişiyi kadro dışı bırakıyoruz sorunlarımızı hızlı bir şekilde çözmeye bakıyoruz. Takım olarak CREW bünyesine katılma süreciniz nasıl gelişti? ZULA 2.Klan turnuvasında To.Noblex ismi ile ilk turdan CREW takımını elemiştik, yarı finale kadar geldik bizde bunu değerlendirerek kulüp sahibimizle görüştük hızlı bir süreçten geçerek CREW eSports Club bünyesine dahil olduk.

CREW yönetiminin size sağladığı imkanlardan söz edebilir misin? Oyun içi ihtiyaçlarımız, giyim masraflarımızı ve en önemlisi de turnuva kazancından pay almaması, tabi bu imkanlar ileride değişebilir. Bu soru vesilesi ile de Kerem ''BABA'' Eraslan'a teşekkür etmek istiyorum. Bize güvenip bu fırsatı tanıdığı ve bizi desteklediği için.

Oyunlarını beğendiğiniz ve kendinize dişli bir rakip olarak gördüğünüz bir takım varmı? Varsa bunun sebebi nedir? Şuana kadar bizi olağanüstü zorlayan bir takım görmedik ama gittikçe takımların geliştiğini görüyoruz. Buda bizi ''+'' yönden etkileyerek daha çok oyuna asılıp daha çok çalışmamızı sağlıyor. Ama illa ki bir takım ismi vermemiz gerekirse 3.Klan turnuvasındaki GameX Finalinde aynı zamanda da senin sunduğun maçta RedBull eSports Club bizden 1 harita alarak 1-0 yapmıştı. Daha sonra üst üste 2 harita kazanarak seriyi 2-1 şampiyonluk ile kapatmıştık, bizim için zorlu bir maçtı.

Takımınız dışında iyi oynadığını düşündüğün oyuncular kimler? Stroler, Oliviar, Scrubbs ZULA tarafında ilerleyen süreçlerde planlarınız varmı? Zula geliştikçe e-Spor gelişecek böylece biz turnuvalarda biraz daha aktif yönde ilerleyeceğiz. ZULA hakkında beklentileriniz neler? En büyük beklenti ve isteğimiz ZULA’nın Elektronik Spor anlamında büyümesi ve profesyonel oyunculara fırsatlar sunarak yurtdışı turnuvalarının gelişmesi, oyun dünyaya açıldıkça dünya şampiyonası ve dünya şampiyonluğu elde etmeyi çok istiyoruz.

Diğer takımlara takım oyunu anlamında tavsiyelerin varmı? Şuana kadar belli başlı iyi takımlar var onlara tavsiyem takım içindeki iletişim sorunlarını çözmeleri lazım, iyi anlaşabilen, FPS geçmişi olan kişilerle bir takım kurmalarını öneririm buda onları daha güçlü ve anlaşabilen bir takım yapar. Sizi takip eden sevenlerinize iletmek istediklerin nelerdir? En başından beri iyi kötü bütün takip eden arkadaşlarımıza ilk öncelikle teşekkür ediyorum takip etmeye ve desteklemelerine devam etmelerini istiyoruz.

Röportaj: Bilal Boğa

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.