TP-LINK Archer MR200 İncelemesi

TP-LINK tarafından geliştirilen Archer MR200 adlı aygıt, SIM kart takılarak internet ağının geniş bir alanda kullanımının önünü açıyor.

Yayınlanma:
TP-LINK Archer MR200 İncelemesi

4,5G heyecanı tüm Türkiye’yi sarmış durumda. Mobil operatörlerin yıllardır devam eden hazırlıkları ile birlikte 1 Nisan 2016 itibarıyla ülkemizdeki kullanıcıların büyük kısmı yeni bir standarda merhaba diyecek. 2G ile 3G arasındaki o net fark bu kez 3G ile 4,5G arasında yansıyacak. Birkaç örnek vermek gerekirse kullanıcılar çektikleri 4K videoları kısa süre içinde YouTube’a yükleyebilecek, birini aramak istediklerinde ‘ara’ tuşuna bastıkları anda karşı tarafın telefonu çalmaya başlayacak.

Bir tür bilim kurgu vaat ediyor özetle 4,5G ve bu heyecan verici konunun başka faktörleri de var. TP-LINK tarafından geliştirilen Archer MR200 adlı aygıt, SIM kart takılarak internet ağının geniş bir alanda kullanımının önünü açıyor. Zaten çok hızlı olan 4G’nin bir router üzerinden bilgisayar, akıllı TV, oyun konsolu gibi başka aygıtlar tarafından da kullanımının önünü açıyor Archer MR200. İşte bu son derece yetenekli aygıtı test merkezimizde ağırladık ve detaylarına yakından bakacağız.

Gerçekten ona ihtiyacınız olup olmadığını bu makaleyi sonuna kadar okuyarak anlayabilirsiniz. Başlıyoruz... TP-LINK MR200 kutu içeriği, ilk an ve tasarım detayları Yeşil renkli bir kutuyla geliyor. Kutunun üzerindeki 4G ve SIM card slot yazıları ön planda. Ayrıca 3 yıl garanti ibaresi de dikkat çekiyor. Saniyeler içinde açılıyor ve içindekilerle tanışmaya başlıyorsunuz...

İçinden TP-LINK Archer MR200 router’ın yanı sıra; İki adet anten 12V güç adaptörü 1 metre uzunluğa sahip RJ45 Erhernet kablosu iki adet SIM adaptörü (microSIM, nanoSIM için ayrı) ve kullanım klavuzları ile garanti belgesi çıkıyor.

TPLINK-Archer-MR200

Adaptörü minimalist bir tasarıma sahip. İnce ve hoş görünüyor. Kablo uzunluğu 1,5 metre. İki adet antenin uzunlukları 13,5 cm. Router ise çok hafif, adeta tüy gibi ve yere konulduğunda 20 cm genişlik, 14cm uzunluk ölçülerine sahip ve en kalın noktası da 3,5 cm. Piano black kaplaması ile parlak bir üst yüzeyi bulunuyor. Bunun kalite vurgusunu arttırdığı aşikar, ancak bunun toz ve kiri biraz fazla göstereceğinin altını çizelim.

Bir anekdot olarak daha temiz kalmasını istiyorsanız üst yüzeyinde ince bir bant bulunuyor, bunu çıkarmadan da kullanabilirsiniz. Ama ben zarif piano black kaplamayı gözler açığa çıkarmanızı öneririm. Aygıtın üzerinde TP-LINK logosu mevcut. Üç yanında havalandırma açıklıkları bulunuyor. Arkası ise iki yanda anten bağlantı noktaları, adaptör girişi, SIM kart girişi, WPS/RESET, WiFi açma/kapama, LAN/WAN giriş yuvası da var.

Alt yüzünde duvara asılması için iki adet açıklık mevcut, bu bölümler sayesinde bir masa ya da dolabın üzerinde konumlandırmanın dışında da opsiyonlarınız söz konusu. İyi düşünülmüş. Ve birazdan prize takılan adaptör ve arkasına yerleştirilen SIM kartla birlikte yeteneklerini görmeye başlayacağız... Kullanım ve performans Aygıt süper hızlı bir kurulumla kullanıma anında hazır.

Artık akıllı telefon ya da PlayStation’ınız için ihtiyaç duyduğunuz internet sizinle. Nisan ayından itibaren 4G üzerinden çok hızlı bir kullanım sunacak olan router’ı, şimdilik 3G üzerinden inceledik. Geniş kapsama alanı ile örneğin yazlıkta kullanım için ideal. SIM kartı takın, kablosuz interneti yaşayın türünde bir sloganı kesinlikle hakediyor TP-LINK’in bu yetenekli modeli.

Ekran_Resmi_2016-03-04_00_04_36

Biraz da teknik verilere göz atalım. Çift kanal desteğine sahip ve 300Mbps kablosuz hızları ile ağ oluşturabiliyor. Bu limit oldukça iddialı. Bizlere 3G üzerinden 90Mbps gibi yine standartların üzerinde bir kablosuz hızına erişim imkanı sunduğunu belirtelim. Kesintisiz Skype görüşmesi, HD çözünürlükte dizi izleme ve dosya indirme gibi temel testleri de başarıyla geçti. Kesintisiz bağlantı özelliği ve geniş alanda kullanım imkanı sunduğu net bir şekilde görüldü.

SIM kart ile kablosuz ağ oluşturulan aygıta ayrıca fiber, kablo ve DSL modemlerle de bağlanılabiliyor. Yani kablosuz router olarak da çalışıyor. Güvenlik özellikleri de gayet başarılı.

TP-LINK, kablosuz ağ pazarında önde gelen markalardan biri ve sadece klasik modemler üzerinden ilerlemiyor. Oldukça geniş bir skalada ürünleri mevcut. Hatta şirketin yakın zamanda piyasaya Android işletim sistemli akıllı telefon sunacağı da biliniyor. Ağ genişleticilerini ilgi ile takip ettiğimiz markanın geliştirdiği Archer MR200, kırsal kesimlerde ve yazlıklarda kullanım için ideal.

Yukarıda da bahsettiğimiz yazlıklarda kullanımın yanı sıra örneğin çay bahçelerinde, kafelerde kullanıcılara güvenli bir ağ sunma konusunda da tercih edilebilir. Kırsal bölgelere yapılan ziyaretlerde evin ya da yaşam alanının genelinde kablosuz ağ oluşturmak gibi farklı farklı kullanım alanları söz konusu.

Bir soru: Akıllı telefonun hotspot özelliği var, Archer MR200’e ne gerek var? Akıllı telefonlarının şarjının anında biteceğini ve oluşturacakları kablosuz ağın da sadece birkaç m2 için kullanımı mümkün kılacağını belirtelim. Keşke dediğimiz şey Aslında TP-LINK Archer MR200 modelinin bir bataryayla gelmesi harika olurdu. Şarj edilsin ve bu şekilde kullanılsın. Özellikle kamplar ve diğer outdoor ortamlarda da kullanım imkanı sağlanmış olunurdu.

Artıları: Minimalist tasarım Süper hızlı kurulum Güvenlik ve performans.

Eksileri: Biraz pahalı Her şey ortamdaki şebeke gücüne bağlı, kötüyse başınız belada.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.